Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis definitiv ca Paula Iacob a colaborat cu fosta Securitate si au respins, astfel, recursul avocatei.
Potrivit Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Paula Iacob a fost recrutata de Securitate in calitate de informator, initial sub numele de "Gabriela", in 1952. Ulterior, in anul 1970, avocata a semnat un nou angajament sub numele de "Ioana".
In dosarul inaintat instantei, CNSAS a depus angajamentul semnat de Paula Iacob, note scrise care ar fi fost semnate de avocata, precum si note ale agentilor de Securitate redactate pe baza declaratiilor acesteia.
In principal, informatiile furnizate de Paula Iacob vizau diaspora romana din Germania si jurnalisti de la postul de radio "Europa Libera".
CNSAS sustine ca Paula Iacob a fost recrutata ca informator, pe 5 decembrie 1952, legatura fiind abandonata de Securitate la 19 iunie 1954, deoarece ea nu mai avea potential informativ. In cei doi ani, Paula Iacob a furnizat si a primit informatii considerate, la acea vreme, secrete de stat.
In anul 1970, organele de Securitate au reluat colaborarea cu Paula Iacob, deoarece aceasta a luat legatura, in cursul vizitelor in strainatate, cu persoane aflate sub supraveghere informativa.
Paula Iacob a devenit cunoscuta dupa ce l-a aparat in 1990 pe Nicu Ceausescu, fiul fostului dictator comunist Nicolae Ceausescu.
Familia Elodiei, prima victorie in fata lui Cioaca... VIDEO! Bucurestiul, invadat de tantari...