Antena Căutare

Oficial. Părinții din România își pot lovi copiii. SIngura condiție e să n-o facă prea des!!!

Voluntar sau nu, justiția română a dat liber la bătaie. Cei mici pot fi loviți de către părinți, dar cu o limită, spune actuala lege din România.

Voluntar sau nu, justiția română a dat liber la bătaie. Cei mici pot fi loviți de către părinți, dar cu o limită, spune actuala lege din România.

Judecătorii din România nu cunosc sau ignoră legislația specifică drepturilor copilului.Din această neștiință a apărut cazul Sorina, dar precedente decizii ale judecătorilor din București au pus temelie pentru „expulzarea” unor minori din România, dând soluții care acceptă violența împotriva copiilor. Procuroarea Pițurcă a agresat-o pe Sorina fără menajamente, în cadrul unei proceduri de percheziție, pentru că instanțe din Capitală au considerat prin motivări de decizii că bătăile aplicate copiilor de un tată abuziv nu reprezintă un risc grav.CEDO îi demolează profesional pe judecătorii care mai cred că „bătaia e ruptă din Rai”.

Judecătoria din Slatina a decis ca Sorina poate ieși din țară. Curtea de Apel Craiova a hotărât prin soluție definitivă că adopția fetiței de către o pereche româno-americană nu poate fi anulată, ceea ce îi legitimează pe aceștia ca părinți cu toate drepturile. Pașaportul este ultima frontieră pe care ar deschide-o autoritățile juridice pentru ca Sorina să fie „bună de export”.Aparent, cazul Sorina ar fi închis, deși pe parcursul ultimelor săptămâni, numeroase indicii au arătat că drepturile copilului nu au fost respectate, principii de bază ale Cartei ONU în domeniu fiind eludate sau neglijate. Un manual privind Dreptul european al copilului, editat de Consiliul Europei, tradus și în limba română,este plin de cazuri în care judecătorii CEDO au evidențiat erori ale instațelor din România în privința nerespectării drepturilor copilului în procedura de adopție.

„Love story” italiano-român, terminat la tribunal

Drama prin care a trecut doamna O.C.I.(numele sunt anonimizate) împreună cu cei doi copii minori va fi,cu siguranță, introdusă într-o viitoare ediție a Manualului de drept european al copilului. Născută în Tulcea în 1978, O.C.I. se căsătorește în 2005 cu cetățeanul italian P.L.R.și se mută în Italia; familia se întregește cu doi copii, născuți în 2008 și 2010.În timpul vacanței din vara anului 2015,petrecută la Tulcea, mama se hotărâște să nu revină cu cei doi copii la domiciliul din Italia. Decizia a fost luată deoarece doamna O.C.I. a apreciat că nu avea un viitor acolo și soțul maltrata copiii în mod repetat. În septembrie 2015, PLR depune o plângere penală împotriva soției pentru răpire de copii- care aveau și cetățenia italiană- într-o țară străină și cere la Tribunalul București returnarea minorilor în Italia. Mama se opune acțiunii și prezintă instanței dovezi că tatăl este violent nu doar cu cei doi copii, dar o agresează atunci când încearcă să-i apere. Tatăl a refuzat consultul și tratamentul medical pentru diminuarea acceselor de violență, ceea ce a determinat refugiul în România al mamei cu cei doi copii.La Tulcea, minorii încep anul școlar, se integrează în activitățile educative, stabilesc prietenii.Tribunalul București îi audiază pe părinți și apoi, în 16 noiembrie 2015, pe cei doi copii în prezența unui psiholog. În 18 ianuarie 2016, Tribunalul București admite cererea de returnare a minorilor în Italia și consideră că mama i-a influențat pe copii. Decizia este favorabilă italianului, deși instanța reține că „probele din dosar dovedesc, fără îndoială, că tatăl a folosit violența fizică și o voce ridicată pentru a-și disciplina copiii”, fapte recunoscute de P.L.R.

Curtea de Apel București, care judecă acțiunea mamei de ataca decizia tribunalului, confirmă în 30 martie 2017 ordinul de returnare. Motivarea sentinței de către instanța de la CAB este halucinantă: „Nu se poate deduce că actele de violență ocazionale, cum ar fi cele dovedite de înregistrările prezentate în dosar, s-ar repeta destul de des pentru a reprezenta un risc grav”.

Pentru a scăpa de orice problemă, judecătorii de la București pasează autorităților din Italia răspunderea pentru protecția minorilor: „Este rezonabil să se aștepte ca autoritățile italiene să dea asigurările că vor lua toate măsurile necesare impuse de Regulamentul Consiliului Europei și să respecte Convenția de la Haga”, scrie Jurnalul Național.

Verdict în cazul Sorinei, fetița adoptată de o familie de români din SUA! Micuța poate părăsi țara cu soții Săcărin... Ministerul Educației ia măsuri după greșelile de corectare la Bac. "Numărul tezelor care au primit note mult mai ma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x