Antena Căutare

Ora de vară 2022. Când se trece la ora de vară. Se spune că este cea mai scurtă zi din an

În doar câteva zile, România va trece la ora de vară. Deși s-a luat în calcul renunțare acestui obicei, se va trece la ora de vară și în 2022. Iată care ar fi cea mai scurtă zi din an.

În doar câteva zile, România va trece la ora de vară.

Shutterstock

Românii vor trece la ora de vară în noaptea de 26 martie 2022 spre 27 martie 2022, chiar la o săptămână după echinocțiul de primăvară 2022. De asemenea, este bine de știu faptul că ora 03:00 va deveni ora 04:00, ceasurile fiind date cu o oră mai înainte.

Se spune că ziua de duminică este cea mai scurtă zi din an, având doar 23 de ore. Totodată, scopul acestui proces este de a ne bucura o perioadă mai lungă de timp de lumina soarelui.

În prezent, foarte puține țări au decis să mențină această trecere la ora de vară. Cel care a venit cu această idee este omului de știință Benjamin Franklin, care și-a dorit să beneficieze de lumina naturală pentru a nu mai da bani pe lumânări sau lămpi cu ulei, relatează libertatea.ro.

Citește și: Schimbare majoră la programul Rabla pentru electrocasnice 2022. Care sunt principalele modificări și ce aparate sunt eliminate

Germania și Austro - Ungaria au fost primele state care au trecut la ora de vară pentru a economisi banii dați pe cărbune în timpul războiului. Statele Unite ale Americii au hotărât să treacă la ora de vară în Primului Război Mondial, iar România a decis să dea ora înainte, pentru prima oară, în 1917.

Practica orei de vară nu a durat foarte mult timp la noi în țară, fiind exclusă pentru o perioadă de timp.

Se ia în calcul renunțarea la ora de vară în Europa

Parlamentul European a votat în anul 2019 renunțarea la sistemul oră de vară- oră de iarnă, lăsând posibilitatea fiecărui stat să decidă în privința orei la care vrea să rămână. Astfel, țările care au optat pentru rămânerea la ora de vară au anunțat hotărârea la Comisia Europeană, iar ultima schimbare au avut-o în marie 2021.

România nu a depus nicio cerere în acest sens la Comisia Europeană, motiv pentru care a nu s-a renunțat la schimbarea orei de două ori pe an.

Citește și: Până când ar putea fi prelungită perioda de utilizare a certificatului digital privind Covid-19. Propunerea Comisiei Europene

Această propunere de a renunța la ora de vară ar fi trebuit să intre în vigoare în 2019, însă state nu au fost de acord cu decizia. Țările din Europa care nu au apelat la ora de vară sunt: Islanda, Belarus, Turcia și Rusia, relatează sursa citată mai sus.

Cum ne afectază trecerea la ora de vară

Trecerea la ora de vară vine cu o schimbare majoră pentru oameni. Acest proces ar putea afecta psihicul și starea de sănătate a populației, care nu a avut suficient timp de acomodare cu ora de vară. Modificarea orei poate influența oamenii prin stări de stres, anxietate, nervozitate, oboseală sau chiar depresii.

Schimbare majoră va fi resimțită diferit de fiecare persoană în parte. Totodată, unii oameni pot avea dereglări hormonale pentru că vor exista anumite dereglări ale ceasului biologic.

(P) Atelierul de creație Filip Cezar, creații de top pentru oameni cu stil. Serviciile de croitorie care livrează elegan... Buna Vestire 2022. Tradiții și obiceiuri de Blagoveștenie. Ce e bine să faci pe 25 martie pentru a avea noroc și sănătat...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x