Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:50Observator Special

Orașul Faptelor Bune le-a ajutat pe gemenele Ingrid și Maya să meargă. 100.000 de dolari strânși în două zile de campanie

Orașul Faptelor Bune scrie istorie în continuare, așa cum face de patru ani. Minunile întâmplate în ediția din 2019 sunt cu nimic mai prejos în comparație cu cele din anii trecuți, iar primul caz mare rezolvat - cel al gemenelor Ingrid și Maya - are fix rolul de a dovedi acest lucru.

Orașul Faptelor Bune le-a ajutat pe gemenele Ingrid și Maya să meargă. 100.000 de dolari strânși în două zile de campanie.

100.000 de dolari strânși în două zile de campanie pentru Ingrid și Maya

Ingrid și Maya sunt două fetițe de 8 ani care, din păcate, au avut un START prost în viață. „Suntem Ingrid și Maya, avem 8 ani și paralizie cerebrală, tetrapareză spastică. Acest diagnostic face parte din noi, dar nu ne definește! Ne definesc optimismul nostru, ambiția și forța de a lupta, bucuria pentru viață din ochii noștri! Suntem născute prematur, am cântărit 1 kg, am avut hemoragie cerebrală și retinopatie de gradul III și acum luptăm să învingem tetrapareza spastică ce ne limitează mersul și dreptul la o viață normală. Am muncit peste 5.000 de ore de kinetoterapie fiecare și am încercat, până acum, peste 30 de terapii diferite, atât în țară cât și în Ucraina, Spania și Republica Moldova.

Am trecut, deja, prin 3 intervenții chirurgicale de alungire și relaxare a mușchilor rigizi de pe brațe, picioare și de la nivelul feței. Însă spasticitatea este rezistentă și progresivă, iar posibilitatea de a merge singure în picioare se poate reduce de la o zi la alta”. Așa sună povestea înscrisă pe platforma de mesaje Orașul Faptelor Bune.

Din fericire pentru cele două micuțe, undeva în lumea aceasta există o șansă pentru ele. „Din fericire, există o șansă unică, permanentă și definitivă de a elimina spasticitatea, printr-o intervenție chirurgicală complexă pe coloană, Rizotomia Dorsală Selectivă, care se poate realiza în Statele Unite ale Americii. Iar noi am fost acceptate de către echipa medicală pentru această operație și am primit din partea lor ȘANSA și PROMISIUNEA de a merge singure în picioare! Însă costurile acestor operații depășesc suma de 100.000 de dolari și avem nevoie de ajutorul vostru pentru a strânge acești bani. Vrem să dăm un sens nou vieților noastre, să scriem din nou basmul copilăriei noastre! Poți să fii alături de noi?", așa sună unul dintre mesajele primite pe platforma Orașul Faptelor Bune.

Orașul Faptelor Bune a fost alături de ele. Mihai Morar a făcut „PAȘI PENTRU COPILAȘI”

Parte din campania de strângere de fonduri pentru gemenele Ingrid și Maya a fost și acțiunea „PAȘI PENTRU COPILAȘI”, lansată de Mihai Morar în direct la Radio ZU, în a treia zi de Orașul Faptelor Bune. „Pe toți cei care locuiesc în orașul acesta și aleargă, știu că sunt mulți, îi chem mâine la o tură ușoară de alergare. La ora 15.00, plecăm de la casa Radio ZU, donăm niște bani în urne și apoi mergem să facem pași pentru copilași!”, așa a sunat îndemnul făcut de DJ-ul Radio ZU.

Impactul a fost fantastic. 100 de orădeni au răspuns pozitiv. 100 de orădeni au alergat 9 km alături de Mihai Morar în acțiunea „PAȘI PENTRU COPILAȘI”.

Întreaga desfășurare de forțe a avut un rezultat absolut impresionant. La finalul zilei cu numărul 4 din Orașul Faptelor Bune, mama gemenelor Ingrid și Maya a primit ZUper vestea: oamenii de bine au reușit să strângă 100.000 de dolari, fix suma de care aveau nevoie fetele ei. România „Trăiește prin dăruiește”!

Pentru al patrulea an consecutiv, Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă”, Raluca Benavides, Emma, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman” s-au mutat în Orașul Faptelor Bune. La fel ca în fiecare an, cu o săptămână înainte de Crăciun, între 15 - 21 decembrie, cei 8 DJ-i Radio ZU aduc alături oamenii care au nevoie de oamenii care au de unde. Pentru prima dată, anul acesta, Orașul Faptelor Bune s-a deschis la Oradea, în inima Târgului de Crăciun din oraș.

Recomandari