Antena Căutare

Orașul Țândărei, un nou focar de coronavirus din România? Primarul: „Avem nevoie de ajutor”

Situația pare să fi scăpat de sub control în orașul Țândărei din județul Ialomița, după ce tot mai multe persoane au început să fie depistate pozitiv sau să se prezinte la spital cu simptome de coronavirus!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

Potrivit sursei citate, hotărârea a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din ultima săptămână şi de contacţi ai persoanelor respective aflaţi în izolare.

Biroul de presă al Prefecturii Ialomiţa a mai menţionat că în judeţ au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se află în carantină, iar 2.429 - în autoizolare şi sunt monitorizate la domiciliu. Acum, locuitorii din Țăndărei sunt păziți cu armata.

Orașul Țândărei, un nou focar de coronavirus din România? Primarul: „Avem nevoie de ajutor”

Locuitorii din Țăndărei sunt păziți cu armata

Tot mai multe cazuri de coronavirus sunt confirmate în Țândărei

„La Țăndărei cred că e o stare cum e în toate localitățile din România. Avem și noi persoane venite din străinătate. Încercăm atât cât putem să îi monitorizăm, să organizăm și filtre.

citește și: Bărbat cu simptome de Covid-19, fugit pe geamul spitalului, în Cluj

Încercăm să ținem situația sub control, dar avem nevoie de ajutor. Am cerut ajutorul doamnei prefect, trebuie luate multe măsuri ca urmare a ordonanțelor date. Am solicitat forțe de ordine suplimentare.

Noi nu avem o situație exactă a numărului de persoane intrate în oraș. Avem cinci decese. Nu pot să spun exact persoanele afectate pentru că toată situația e transmisă la DSP, dar avem persoane care prezintă simptome și care sunt infectate. Orice cetățean ni se poate adresa”, a spus Nicoleta Toma, primar Țăndăre pentru cei de la Antena 3.

Medicii din Italia, mărturii desprinse parcă din iad: „Îi vedem murind, iar asta ne face și pe noi să murim”... Calendar ortodox 4 aprilie. Ce sfânt este sărbătorit astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x