Antena Căutare

Legea carantinei și a izolării a intrat în vigoare. Premierul Orban, noi declarații: ”Autoritățile au, în sfârșit, pârghiile pentru a lua măsuri!”

Legea carantinei și a izolării a intrat în vigoare, iar premierul Ludovic Orban a anunțat că a cerut Direcțiilor de Sănătate Publică bazele de date ale pacienților, informațiile urmând să ajungă la polițiști care îi vor căuta pe aceștia pentru a-i readuce în spitale. 

Astfel, premierul a făcut declarații înainte de ședința de la Guvern și a precizat că începând de astăzi autorităţile au din nou la dispoziţie instrumentele pe care le are la dispoziţie orice Guvern într-o ţară democratică.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

”Începând de astăzi, avem din nou la dispoziţie instrumentele pe care le are orice guvern pentru a lupta eficient contra pandemiei. Sunt reglementate prin lege măsurile specifice şi ne-a revenit practic dreptul de a putea lua măsuri de protecţie a sănătăţii publice. Reamintim românilor că în urma decizii peste 900 de pacienţi au cerut externare şi peste 3.000 de români diagnosticaţi nu au fost internaţi în spitale. Nu am putut impune izolarea, pentru toate persoanele care au fost infectate în această perioadă în urma anchetelor epidemiologice nu am putut dispune izolarea faţă de persoanele cu care au intrat în contact. Aceste două săptămâni de vid legislativ pot avea efecte negative”, a afirmat prim-ministrul.

România revine la restricții. Ministrul Sănătății a dezvăluit în ce condiții se impune instituirea carantinei în anumite localități

Potrivit acestuia, aproximativ 1.000 de oameni infectaţi cu coronavirus s-au externat în ultimele două săptămâni din spitale şi peste 3.600 de persoane au refuzat efectiv internarea. Toţi aceşti bolnavi de COVID-19 vor fi, însă, căutaţi de oamenii legii, pentru a fi întrebaţi dacă se simt bine şi dacă doresc să se interneze.

Premierul a mai afirmat că, potrivit noii legislaţii, "dacă se demonstrează că o persoană a ieşit din izolare şi a infectat pe cineva, ştiind că este pozitiv, asta înseamnă infracţiune".

România a depășit 38.000 de cazuri de coronavirus

În România au fost confirmate, până acum, 38.139 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 2.038 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. 767 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor de la ATI a crescut

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 681 de cazuri noi de infecție cu coronavirus din 8.510 teste efectuate. La ATI, în acest moment, sunt internați 293 de pacienți.


Peste 80 de percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul vânzării de butelii... Părinții fostului internațional Răzvan Raț, depistați cu COVID-19. Amândoi sunt internați într-un spital din București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x