Antena Căutare

Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern. O nouă reglementare în domeniul deșeurilor provenite din ambalaje!

Nelu Barbu purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje.

Ordonanță de Urgență adoptată de Guvern. O nouă reglementare în domeniul deșeurilor provenite din ambalaje!
ordonanta de urgenta | ziuaconstanta.ro

Nelu Barbu purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunţat că Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă pentru gestionarea deşeurilor provenite din ambalaje.

„Este un act normativ în concordanţă (...) cu reglementările europene în domeniu, precum şi cu obiectivele Planului naţional de gestiune a deşeurilor. Este o condiţionalitate ex-ante pe care România nu o îndeplinise, este singura pentru care România a primit o scrisoare din partea CE şi dacă nu se adopta astăzi acest act normativ, România risca să primească sancţiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a menţionat că premierul Viorica Dăncilă a discutat despre acest subiect în recenta vizită pe care a efectuat-o la Bruxelles. De asemenea a adăugat că această temă este şi în atenţia ministrului Mediului, Rovana Plumb, care se află în aceste zile la Bruxelles.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că prin acest act normativ se înfiinţează, în cadrul Ministerului Mediului, Comisia de supraveghere a răspunderii extinse a producătorilor pentru autorizarea şi supravegherea implementării în mod colectiv a obligaţiilor.

Nelu Barbu a mai precizat că actul normativ cuprinde clarificări cu privire la rolul fiecărui actor din lanţul de gestiune a deşeurilor.

„Acest rol este mai bine stabilit, începând de la obligaţiile cetăţenilor, colectorilor, operatorilor de salubritate şi terminând cu cele ale producătorilor, reciclatorilor şi autorităţile publice locale”, a adăugat acesta.

Pentru reducerea cantităţilor de deşeuri municipale care ajung să fie eliminate prin depozitare, potrivit acestuia, tarifele vor include o contribuţie pe economia circulară în valoare de 30 de lei/tonă, care va fi suportată de operatorii de salubrizare în funcţie de cantităţile ce depăşesc cotele aferente indicatorilor de performanţă stipulaţi în contracte.

sursa: agerpres

Se schimbă TOT! Părinții vor putea să-și ia mai mult concediu PLĂTIT de creștere a copilului... Titularizare 2018. Județele cu cele mai mari note la examen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x