Antena Căutare

(P) Cum se spală o jachetă de puf?

Jachetele din puf sunt din ce în ce mai des alese pentru proprietățile lor speciale. Umplutura naturală de pene și puf este cea care încălzește atât de bine iarna și este o garanție a durabilității acestui tip de îmbrăcăminte.

femeie cu spatele, care poartă pantaloni albi și geacă roz într-o pădure plină de zăpadă
Jachetele din puf sunt din ce în ce mai populare printre români

Merită să știți cum să spălați o geacă de puf pentru a vă bucura de ea timp de mai multe sezoane. Verifică dacă poate fi spălată în mașina de spălat cu uscător.

Poate fi spălată jacheta de puf în mașina de spălat?

Jacheta din puf, cu excepția cazului în care informațiile de pe etichetă indică altfel, poate fi spălată acasă, în mașina de spălat.

Însă primul pas trebuie să fie citirea informațiilor producătorului. Pe etichetă vei găsi simbolurile de spălare și uscare: temperatura, detergenții recomandați, posibilitatea de a folosi un uscător cu tambur etc.

Odată ce cunoașteți aceste reguli, puteți să curățați în siguranță geaca de puf acasă. Cum se face acest lucru?

• La ce temperatură se spală jacheta din puf?

În mod normal, temperatura de spălare pentru gecile din puf trebuie să fie scăzută și să corespundă celei care în mașina ta de spălat este probabil setată în programul pentru țesături delicate, îmbrăcăminte sport sau lână. Dacă aceasta nu există pe mașina ta de spălat rufe (iar informațiile de pe etichetă nu indică altfel), setează temperatura la 30-40 de grade.

• Cum se spală o jachetă din puf în mașina de spălat - setarea rotațiilor

Când îți speli geaca din puf, alegeți un program cu centrifugare redusă. Cel mai bine este ca aceasta să nu depășească 600 rpm.

• Cu ce se spală jacheta din puf? Detergenții potriviți

Lichidele, pulberile standard și, mai ales, balsamurile și detergenții de parfumare nu sunt potrivite pentru spălarea gecilor de puf. Îi pot distruge umplutura specifică sau o pot face să se compacteze. În acest caz, este necesar să folosiți un detergent special, destinat curățării articolelor de îmbrăcăminte cu umplutură din pene și puf.

• Cât de des se spală jacheta din puf?

O geacă din puf nu trebuie spălată prea des. Dacă se murdărește, o poți spăla manual și scoate petele cu detergenți speciali pentru materiale de exterior sau destinați pentru pene și puf. O reîmprospătare completă se poate face o dată pe sezon.

Vezi și gama de geci de schi S'portofino.

Cum se spală o geacă de puf în mașina de spălat?

• Verifici informațiile de pe etichetă. Pe aceasta se află o descriere a spălării: temperatura recomandată, metoda de uscare, alegerea detergentului. Pentru a evita deteriorarea gecii de puf la spălare, respectați instrucțiunile date. Cerculețul barat indică faptul că nu poate fi curățată chimic. Dacă în acesta există litera "W" - geaca poate fi curățată numai pe uscat.

• Asigură-te că în buzunarele gecii nu se află obiecte personale. Scoate tot ceea ce se află în ele și apoi închideți buzunarele.
• Întoarce geaca de puf pe dos. Acest lucru va proteja nu numai tamburul mașinii de spălat, ci și piesele mici împotriva smulgerii.

• Înainte de a pune geaca în mașina de spălat, cel mai bine este să o înmuiați în apă călduță. Acest lucru va permite aerului să iasă din puf și va împiedica compactarea acestuia în timpul spălării și centrifugării în mașina de spălat.

În timp ce faceți acest lucru, puteți, de asemenea, să scoateți petele de pe geacă și să îndepărtați impuritățile mai mari. Folosiți un detergent potrivit pentru curățarea gecilor din puf.

• Puneți geaca de puf în tamburul mașinii de spălat și turnați în dozator detergentul destinat curățării acesteia. De asemenea, puneți și câteva mingi de tenis sau bile speciale pentru spălarea rufelor, pentru a preveni compactarea pufului.

• Alegeți un program în conformitate cu cel recomandat de producător pe etichetă. De obicei sunt adecvate următoarele programe: pentru spălarea pufului, pentru țesături delicate și pentru lână. Sunt importante temperatura scăzută și centrifugarea redusă.

Cum se usucă o geacă de puf?

După spălare, geaca de puf trebuie să fie uscată corespunzător. Dacă pe etichetă apare un pătrat cu un cerc și un punct în partea centrală, îmbrăcămintea poate fi uscată la tambur la programul pentru țesături delicate.

Dacă sunt două puncte - se poate folosi programul standard. Pictograma cu cerc barat în pătrat înseamnă că geaca din puf nu poate fi uscată în acest mod.

Când scoți geaca din puf din mașina de spălat, s-ar putea să observi că puful și-a pierdut din volum. Acest lucru poate părea îngrijorător, dar nu înseamnă că geaca este distrusă. Odată uscată, puful își va recăpăta volumul de odinioară și își va îndeplini funcția termoactivă.

În mod normal, acest tip de îmbrăcăminte poate fi uscat într-un uscător de rufe sau într-o mașină de spălat cu uscător, dar în acest caz trebuie să alegeți un program destinat pentru îmbrăcăminte sportivă, în care temperatura să nu depășească 60 de grade. Durata modului depinde de mărimea gecii și de volumul pufului.

Din nou, este o idee bună să puneți în tamburul uscătorului câteva mingi de tenis sau mingi destinate spălării și uscării pentru a afâna puful.

O geacă de puf umedă nu trebuie atârnată pe bara uscătorului sau pe un umeraș. Trebuie să fie întotdeauna uscată pe plat. Dacă doriți să vă uscați geaca de puf fără uscător, cel mai bine este să o întindeți pe plat (puteți folosi un suport special pentru haine, fabricat din plasă).

Se recomandă să afânați din când în când puful cu mâna, adică să scuturați și să bateți geaca de puf în timpul uscării tradiționale. Acest lucru va preveni compactarea pufului.

Geaca de puf - merită?

Merită să optezi pentru o geacă din puf cu umplutură naturală? Îngrijirea acesteia nu îți va pune probleme dacă urmarești instrucțiunile de pe etichetă. O geacă din puf este alegerea ideală pentru toamnă și iarnă, deoarece nicio altă geacă nu oferă un asemenea confort termic chiar și la temperaturi negative.

De asemenea, se va potrivi și în timpul sporturilor de iarnă, cum ar fi schiul, skitouring sau expedițiile montane. Puful și penele, cum ar fi puful de gâscă sau de rață, acumulează perfect căldura generată de corpul uman.

Este demn de remarcat faptul că o geacă din puf îți va servi mulți ani, deoarece o astfel de umplutură își păstrează flexibilitatea pentru o perioadă lungă de timp.

Atunci când alegi o geacă de puf, este important să acordați atenție proporțiilor: cea mai călduroasă va fi cea cu mai multe pene și nu cu puf.

Cel mai bine este să contați pe mărci de renume, specializate în proiectarea acestui tip de îmbrăcăminte, de exemplu Mammut, Salewa, Parajumpers, Peak Performance, Picture Organic, Deha, Cordova, CP Company, J. Lindeberg, Moose Knuckles, Bogner, Save the Duck, ale căror ultime colecții sunt disponibile la S'portofino.

Designerii renumiți apelează, de asemenea, la puf și pene, de ex. Stella McCartney în colaborare cu Adidas, Emporio Armani și Ralph Lauren.

Rezultate Loto 4 februarie 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plu... Rezultate Loto 4 februarie 2024. Report în valoare de peste 30,19 milioane de lei de lei după extragerile de duminică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x