Antena Căutare

Palatul Ghika este scos la vânzare pentru 500.000 de euro

Paltin Sturdza, moștenitorul familiei Ghika, dorește să vândă Palatul Ghika dar și parcul din Comănești pentru suma de 500.000 de euro.

Paltin Sturdza, moștenitorul familiei Ghika, dorește să vândă Palatul Ghika și parcul din Comănești pentru suma de 500.000 de euro.

Acestea sunt monumente istorice și pot fi înstrăinate numai în în condițiile exercitării dreptului de preempțiune de către instituțiile statului român: Ministerul Culturii, serviciile acestuia, apoi autoritățile publice locale.

Palatul Ghika este scos la vânzare pentru 500.000 de euro

Ministerul Culturii și primăria și Consiliul Județean Bacău erau favorizate pentru cumpărarea acestora, dar este posibil ca acestea să nu poată achiziționa proprietățile istorice deoarece suma nu este prevăzută în bugetul pentru anul 2019.

„Noi nu avem prevăzută o sumă atât de mare în bugetul pe 2019, dar am înțeles că există un interes din partea comunității locale de acolo. E normal să se întâmple așa ceva și cu siguranță va trebui să aibă în vedere și anumite proiecte de reabilitare”, a spus președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu.

Palatul Ghika este scos la vânzare pentru 500.000 de euro

Palatul Ghika a fost construit în anul 1880 de către arhitectul Albert Galleron. Acesta dispune de 22 de camere, o amprentă la sol de 939 metri pătrați iar Parcul Comănești are o suprafață de 7,42 de hectare.

Sediu Facebook, ținta unui atac cu gaz sarin... Mașină spulberată de un TIR pe DN1. Șoferul nevinovat avea 20 de ani și a murit în mâinile medicilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x