Antena Căutare

Ce s-a întâmplat în pandemie cu banii românilor și ce nu s-a mai cumpărat din magazine. Comportamentul de consum al cetățenilor s-a schimbat drastic

Deşi efectele negative ale pandemiei de coronavirus sunt evidente, un aspect pozitiv este faptul că ne-a forţat să economisim. Fără ieşiri în oraş şi cumpărături impulsive, românii s-au trezit după starea de urgenţă cu mai mulţi bani în cont. Studiul făcut de o firmă de recrutare arată că şi modul în care se fac angajările s-a schimbat.

Speriaţi de previziunile economice şi fără prea multe ispite de tipul restaurantelor şi mall-urilor, românii au învăţat în pandemie să economisească.

Studiul făcut de o firmă de recrutare arată că angajații români şi-au limitat cheltuielile la strictul necesar, aşa că primele lucruri la care au renunţat au fost hainele noi.

Părinții ar putea da în judecată Guvernul pentru nedublarea alocațiilor! Curtea: "Nu a existat niciun motiv să nu dubleze banii"

Conform aceluiasi sondaj, pe primul loc la achizitii amanate sau reduse sunt hainele. 48% dintre respondenti au spus ca în timpul pandemiei nu au cumparat obiecte vestimentare, iar 45% au renuntat la vacantele si excursiile. tot atatia nu si/au mai cumparat obiecte elctronice si electrocasnice. in timp ce 33% au renuntat la obiecte ce tin de hobby/urile lor.

Alocațiile copiilor din România, comparate cu cele din alte țări. Câți bani primesc minorii din alte state – VIDEO

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

CHELTUIELI AMÂNATE:

  • haine noi - 48%
  • călătorii/vacanţe - 45%
  • electronice/electrocasnice - 44%
  • hobby-uri - 33%

(sursă: companie de recrutare)

Schimbare de situație în privința alocațiilor! Ludovic Orban, declarație de ultim moment! „Nu există resursele financiare necesare”

Şi noul stil de viaţă a venit cu un altfel de comportament de consum. Peste 30% dintre români au început să gătească mai mult acasă şi să facă sport în aer liber.

Nu doar obiceiurile de consum s-au schimbat ci şi modul în care companiile îşi recrutează angajaţii. Astfel tot mai multe firme aleg să facă interviurile de angajare online.

Părinții ar putea da în judecată Guvernul pentru nedublarea alocațiilor! Curtea: "Nu a existat niciun motiv să nu d... Idei de afaceri pentru tineri în vremea pandemiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x