Antena Căutare

Papa Francisc a efectuat o vizită la Ambasada Rusiei. Suveranul Pontif a vorbit cu ambasadorul rus "peste o jumătate de oră"

Papa Francisc a efectuat vineri o vizită la Ambasada Rusiei, în apropiere de Sfântul Scaun, pentru a-şi ”manifesta îngrijorarea faţă de războiul” din Ucraina, anunţă Vaticanul, relatează AFP.

fotografie cu suveranul pontif papa francisc Galerie
Papa Francisc îşi ”manifestă îngrijorarea faţă de războiul” din Ucraina, într-o vizită de peste o jumătate de oră la Ambasada Rusiei | Getty

Suveranul Pontif s-a întâlnit cu ambasadorul rus Aleksandr Avdeiev timp de ”peste o jumătate de oră”. Gestul este fără precedent deoarece ar fi prima vizită a unui papă la o ambasadă în timpul unui conflict.

Papa Francisc s-a dus la ambasada Rusiei pentru a-şi exprima direct îngrijorarea

Francisc a îndemnat miercuri la ”apărarea lumii de nebunia războiului”. Aceasta este pentru prima oară când un papă se duce la sediul unei ambasade în timpul unui conflict de război, potrivit news.ro.

De obicei, ambasadorii sunt convocaţi de către Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun.

Suveranul Pontif a rămas în sediul misiunii diplomatice ruse circa 30 de minute, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. Acesta nu a comentat informaţia potrivit căreia Francisc a oferit medierea Vaticanului în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, notează Digi24.

Vladimir Putin este pregătit să negocieze cu Ucraina, în Belarus. Anunțul Kremlinului

Preşedintele rus Vladimir Putin este pregătit să trimită o delegaţie în Minsk, capitala Belarusului, la negocieri cu Ucraina, a declarat agenţiilor ruse de presă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, relatează AFP.

"Vladimir Putin este dispus să trimită la Minsk o delegaţie rusă, la nivel de miniştri ai Apărării şi de Externe şi de administraţie prezidenţială, la negocieri cu o delegaţie ucraineană", a anunțat Dmitri Peskov, potrivit Observatornews.ro.

Minskul este capitala Belarusului, care a permis Rusiei să-i folosească teritoriul pentru a invada Ucraina - şi anume forţelor care se îndreaptă în prezent către Kiev.

Kremlinul a refuzat în mod sistematic să participe la negocieri cu Ucraina, în pofida unor solicitări repetate ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, asta înainte ca Vladimir Putin să lanseze ofensiva armată. Preşedintele ucrainean declara, cu doar câteva ore înantea începerii campaniei militare ruse, că a încercat să-l contacteze telefonic pe Vladimir Putin, însă în zadar.

Citește pe Observatornews.ro detalii despre operațiunea militară, LIVE TEXT, despre cum se desfășoară atacul Rusiei asupra Ucrainei.

Orașele din România unde s-au refugiat ucrainenii

Românii din judeţele de la graniţa de nord, dar şi cei din Tulcea se mobilizează pentru a primi ucraineni care fug din calea războiului. Hotelurile şi pensiunile din Galaţi au fost pline până la refuz, joi noaptea. Unii s-au aflat doar în tranzit, alţii caută o nouă alternativă, anunță Observatornews.ro.

Oameni sau persoane juridice din turism pun la dispoziţie vile, pensiuni, camere de hotel. ONG-uri ajută deja refugiaţi ajunşi în România, ”flămânzi, obosiţi, epuizaţi, speriaţi”, notează news.ro.

În Suceava, la Vama Siret, cei care vin din Ucraina povestesc despre cozi de un kilometru la care cei plecaţi pe jos spre România aşteaptă. În zona de nord-vest, traficul în Vama Halmeu din Satu Mare este unul normal, în schimb mulţi ucraineni se îndreaptă spre Ungaria, prin Vama Petea. Pe reţelele de socializare, români din toate judeţele se mobilizează pentru a ajuta dacă va fi nevoie> Tulcea, Galați, Satu Mare, Maramureş, Suceava.

Cum a reușit Mircea Lucescu să părăsească Kievul. Antrenorul român a plecat în timp e Rusia lua cu asalt capitalei Ucrai... Imagini sfâșietoare cu un tată care se desparte de la fetița lui, înainte ca micuța să plece din Ucraina devastată de ră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x