Antena Căutare

Papa Francisc în România. Cum va fi vremea în București, Șumuleu-Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu

Papa Francisc in Romania. Afla cum va fi vremea in perioada vizitei Suveranul Pontif. Calaloria apostolica va cuprinde vizite în: Bucuresti, Sumuleu-Ciuc, Iasi, Blaj si Sibiu. Vremea 31 mai - 2 iunie 2019.

Papa Francisc în România. Află cum va fi vremea în perioada vizitei Suveranul Pontif. Călăloria apostolică va cuprinde vizite în: București, Șumuleu-Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu. Vremea 31 mai - 2 iunie 2019.

Vizita Papei Fracisc stă sub motto-ul „Să mergem împreună!” și vine la două decenii după cea a Papei Ioan Paul al II-lea. În același timp, este a doua călătorie apostolică a unui Suveran Pontif în România și cea mai lungă vizită pe care Papa Francisc o are într-o ţară europeană.

În prima zi a călătoriei apostolice, Papa merge la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, apoi la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române și apoi urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe. Vizita Papei Francisc include și o vizită la Catedrala Naţională, pentru rugăciunea „Tatăl Nostru”. Vizita din prima zi se încheie cu cu Sfânta Liturghie oficiată în catedrala „Sfântul. Iosif”.

  • Vezi ACI harta cu drumul Papei Francisc prin București

Sâmbătă, 1 iunie, Suveranul Pontif va celebra Sfânta Liturghie la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc(Harghita). În aceeași zi merge la Iași pentru o vizită la Catedrala „Sfânta Maria Regină” și are programată o întâlnire cu tinerii şi familiile, în faţa Palatului Culturii.

În a treia zi a vizitei Papei în România(Duminică), aceasta va merge la Blaj pentru Sfânta Liturghie Publică Solemnă de Beatificare a celor șapte episcopi martiri greco-catolici. După acest eveniment, Papa Francisc mai are o întâlnire în Blaj, cu comunitatea romă din oraş. Vizita Suveranului Pontif în România se va închieia la Sibiu. În jurul orei 17:00, Papa soseşte cu elicopterul pe aeroportul din Sibiu, pentru ceremonia de bun rămas.

Citește și: Papa Francisc la Iași. Peste 120.000 de pelerini din toată lumea vin în inima Moldovei

Papa Francisc în România. Vremea 31 mai - 1 iunie 2019

Papa Francisc la București. Vremea în București 31 mai. Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și posibil grindină. Probabilitate pentru aceste fenomene va fi mai ridicată în a doua parte a zilei și în cursul nopții. Cantitatea estimată pentru acest interval este de 25...30 l/mp și izolat posibil 40...50 l/mp. Temperatura maximă va fi de 26...28 de grade, iar cea minimă va fi de 15...16 grade.

Citește și: HARTA INTERACTIVĂ a zonelor amenajate pentru pelerini.

Papa Francisc la Şumuleu-Ciuc. Vremea în Șumuleu-Ciuc 1 iunie. Prognoza meteo anunță instabilitate atmosferică însoțită de câteva ploi, furtuni și descărcări electrice. Șansele de precipitații pe timpul zilei sunt de 60%, iat vântul va sufla în farale cu aproximativ 11 km/h. Temperatura maximă va fi de 19...20 de garde.

Citește și: Rugăciunea de suflet a lui Papa Francisc, învățată de la bunica sa: ”Mi-a marcat drumul credinței”

Papa Francisc la Iași. Vremea în Iași 1 iunie. Meteorologii anunță ploi însoțite de descărcări electrice pe tot parcursul zilei. Șansele de precipitații sunt de 60%, însoțite de vânt cu rafale de aproximativ 20 km/h. Temperatura maximă va fi de 24...26 de garde.

Papa Francisc la Blaj. Vremea în Blaj 2 iunie. Și aici meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi, furnă și descărcări electrice. Șansele de precipitații sunt de 60%, însoțite de vânt cu rafale de aproximativ 13 km/h. Temperatura maximă va fi de 25...28 de garde.

Papa Francisc la Sibiu. Vremea în Sibiu 2 iunie. Nici aici nu scăpăm de precipitații sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Șansele de precipitații sunt de 62%, însoțite de vânt cu rafale de aproximativ 13 km/h. Temperatura maximă va fi de 24...27 de garde.

Citește și: Restricții de trafic pentru vizita lui Papa Francisc la București. Ce străzi vor fi închise

Scaunul papal folosit la Blaj, construit din lemn de la închisorile celor șapte episcopi care vor fi beatificați... Moment haios la urcarea în avion! Vântul i-a dat bătăi de cap Papei Francisc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x