Antena Căutare

Papa Francisc, vizită în România. Ce cadouri va primi

Papa Francisc vine în România, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie. Traseul stabilit al vizitei papale este București (31 mai) - Șumuleu Ciuc - Iași (1 iunie) și Blaj (2 iunie). Când va păși pe pământ românesc, Papa Francisc va primi și cadouri: o casetă care conţine moaştele a trei dintre episcopii martir ucişi în închisorile comuniste.

Papa Francisc, vizită în România. Ce cadouri va primi
papa francisc cadouri

Papa Francisc vine în România, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie. Traseul stabilit al vizitei papale este București (31 mai) - Șumuleu Ciuc - Iași (1 iunie) și Blaj (2 iunie). Când va păși pe pământ românesc, Papa Francisc va primi și cadouri: o casetă care conţine moaştele a trei dintre episcopii martiri ucişi în închisorile comuniste.

Vizita Papei Francisc în România este a doua vizită pe care un suveran Pontif o face în România, după călătoria apostolică a Papei Ioan Paul al II-lea, în mai 1999.

Cadouri pentru Papa Francisc la vizita în România

Darurile cu care oamenii vor să îl surprindă pe Papa Francisc sunt simbolice și memorabile: o casetă de argint care va adăposti o mică cutiuţă cu moaştele a trei din şapte episcopi martiri. Acest dar va fi oferit din partea Bisericii de către cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al bisericii române unite.

La Iași, a fost finalizată statuia pe care Papa Francisc o va binecuvânta, respectiv cea care-l înfăţişează pe Iisus Hristos. Lucrarea din marmură măsoară 3,7 metri înălțime și cântăreşte aproape 9 tone. Tot acolo, corurile fac ultimele repetiții pentru reperezentanția din 1 iunie, în fața Suveranului Pontif.

Scaunul și pupitrul de la care Papa va citi Sfânta Evanghelie, la Blaj, au, de asemenea, o însemnătate specială, fiind construite cu piese de lemn care au fost recuperate de la închisoarea din Sighet şi de la închisoarea de la Gherla. Sunt prevăzute inclusiv în braţele jilţului să fie reprezentate câteva bare de metal care să facă aluzie la gratiile celulelor.

Papa Francisc în România și miile de pelerini

Vizita Papei Francisc în România este motivul pentru mii de credincioși s-au înscris în parohii pentru acest momentul istoric. La Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc în Catedrala ”Sf Iosif”, vineri, de la ora 18.10 s-au înscris online aproximativ 25.000 de persoane, pentru arealul delimitat. Papa Francisc va porni apoi, cu papamobilul, de la Catedrala Sf. Iosif spre Piaţa Revoluţiei. Acolo vor fi amenajate două scene - una la catedrală şi alta în Piaţa „George Enescu”, unde vor fi amplasate şi 5.000 de scaune.

Pe toate străzile vor fi amplasate ecrane şi sisteme audio unde vor fi amplasate maxim de 7.000 de scaune în tot arealul. Zona de eveniment va putea cuprinde până la 40.000 de persoane, dar va exista şi o zonă „liberă”, pentru cei care nu s-au înscris online. Ei vor putea urmări toate manifestările din Bucureşti pe un ecran amplasat de Primărie. Vezi aici întreg program al vizitei papale.

Citește și:

Papa în România. Papa Francisc denunţă ''răutăţile'' vremurilor noastre​

Papa Francisc în România. Ce nu au voie să facă credincioșii, la București

Școlile din Bucureşti, închise joi și vineri, pentru vizita Papei Francisc în România

Un copil de patru ani din Botoșani a fugit de la grădiniță. Locul uimitor în care a fost găsit... 4000 de oameni asigură paza lui Papa Francisc în România. Harta locurilor prin care trece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x