Antena Căutare

Patriarhia Română nu acceptă folosirea linguriței de unică folosință la împărtășanie! "Problema aparține exclusiv Bisericii "

Potrivit recomandărilor transmise sâmbătă de INSP, ca precauții speciale, în biserici "se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință".

Patriarhia Română nu acceptă folosirea linguriței de unică folosință la împărtășanie! "Problema aparține exclusiv Bisericii "
Patriarhia refuză folosirea linguriței de unică folosință la împărtășanie! "Problema aparține exclusiv Bisericii "

"Problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii", a transmis BOR.

Patriarhia Română a reacționat imediat și a spus că vor respecta cu strictețe anumite reguli ce țin de redeschiderea lăcașelor de cult, dar în privința folosirii linguriței de unică folosință pentru a oferi împărtășania e vor consulta și cu alte Biserici ortodoxe.

Veste bună! Enoriașii vor putea participa la slujbele religioase, dar în CONDIȚII speciale! Ușile lăcașelor de cult rămân încă închise

"Redeschiderea lăcașelor de cult ține de firescul revenirii la necesarele ritmuri ale socialului profund, dimensiunea religioasă a vieții fiind esențială.

Recomandările legate de necesara protejare dictată de grija față de noi înșine și de ceilalți vor fi respectate riguros de toți oamenii cu bună-cuviință.

Biserica Ortodoxă Română și toate celelalte culte religioase au dovedit în mod exemplar înțelegerea situației create de epidemie și, în cazul Patriarhiei Române, o implicare caritabilă fără termen de comparație.

Problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii.

Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Bisericii Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune și în spiritul fidelității față de tradiția liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioșilor, în contextul pandemiei, la miezul vieții creștine: Sfânta Împărtășanie", a comunicat BOR.

NU se deschid barurile, cafenelele și restaurantele! Hotelurile vor funcționa după următoarele reguli stricte

Constanţa: Mesaj al unor deţinuţi politic care au lucrat în anii '50 la repararea Cazinoului, găsit în timpul lucrărilor... Maria Buză vrea să fie ispită în Insula Iubirii! "Unde se dau probele, tot la hotel??"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x