Antena Căutare

Pentru hotii de cablu: Fibra optica nu e cupru!

Locuitorii municipiului Turda, judetul Cluj, au ramas, in noaptea de marti spre miercuri, fara serviciile de internet, telefonie si televiziune prin cablu, dupa ce reteaua de fibra optica a unei companii de profil a fost vandalizata de persoane care cautau cupru pentru a-l vinde.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de UPC Romania, o avarie tehnica a afectat reteaua de fibra optica din Turda, ceea ce a determinat intreruperea serviciilor de internet, telefonie si televiziune, intre orele 23.10-5.15, la clientii companiei din acest oras.

"Tehnicienii au intervenit pentru remedierea situatiei si au inlocuit tronsonul avariat. Intreruperea s-a datorat vandalizarii tronsonului de fibra optica, de catre autori necunoscuti", se arata in documentul citat.

Reprezentantii companiei au precizat ca fibra optica era aeriana, iar persoanele care au avariat-o au cautat cupru pentru a-l vinde.

"Au avariat reteaua aeriana nestiind ca e din fibra optica. Au crezut ca e din cupru, pe care il puteau vinde", au precizat reprezentantii operatorului de cablu.

Sursa: Jurnalul National

Sanatoriul Balnear Mangalia se desfiinteaza... VIDEO! Targu Mures: Romanii au ajuns sa adune oua sparte direct de pe sosea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x