Antena Căutare

Pescarii nu se așteptau la o asemenea veste! Capturi de pește extrem de scăzute în Delta Dunării

Vești triste pentru pescarii profesioniști și fanii acestui sport. Se pare că Delta Dunării se confruntă cu o problemă majoră. 

Vești triste pentru pescarii profesioniști și fanii acestui sport. Se pare că Delta Dunării se confruntă cu o problemă majoră.

Capturile înregistrate de pescarii din Delta Dunării la începutul sezonului de pescuit sunt extrem de mici, potrivit președintelui Federației Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării.

"Cantitățile de pește sunt extrem de reduse din cauza nivelului crescut al apei și a faptului că peștele găsește locuri să se ascundă. Într-o singură zi, de exemplu, cei 25 de pescari din Crișan au prins în total 132 de kilograme. Capturi mici sunt și în Complexul Razim-Sinoe, și la Sulina, Sfântu Gheorghe și Murighiol".â

Situația înregistrată la începutul acestui sezon de pescuit este similară, potrivit sursei citate, celei înregistrată în anul 1995.

„În acel an, îmi aduc aminte, abia în septembrie pescarii au început să prindă capturi mai mari”, a precizat președintele FOPPDD pentru Agerpres.

În același timp, guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, a menționat că anul acesta asociațiile de pescari vor transmite lunar raportări ale capturilor de pește.

"La finele acestei luni vom face o primă analiză a capturilor înregistrate asociațiile din Deltă", a afirmat guvernatorul Deltei.

Prohibiția pescuitului în Delta Dunării s-a încheiat anul acesta pe data de 9 iunie.

Anul trecut, pescarii din Delta Dunării au avut dreptul la o captură totală de 4.271.656 de kilograme de pește, dar au reușit să prindă, potrivit unui raport al Administrației Rezervației, circa 3.276.974 de kilograme de pește.

Anul acesta, pescarii autorizați din Rezervație au dreptul la o captură totală de 4.320.568 de kilograme de pește.

Veste importantă pentru români! Se schimbă procedura de obținere a cazierului judiciar... A cumpărat o pâine de la magazin pentru familie! Când a ajuns acasă şi a tăiat-o a rămas fără cuvinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x