Antena Căutare

Peste 70% din romani prefera sa-si cumpere un apartament decat sa-l inchirieze

Preturile tot mai mici ale apartamentelor ii fac pe romani sa prefere sa isi cumpere o locuinta decat sa inchirieze una. Un studiu realizat de un site de imobiliare arata insa ca romanii nu sunt dispusi sa plateasca pentru apartamente un avans mai mare de zece mii de euro.



In topul preferintelor se afla apartamentele cu trei camere, catre care se orienteaza aproape jumatate dintre romani. Cate un sfert prefera apartamente cu doua ori patru camere, in timp ce 16% si-ar cumpara o garsoniera.

Cat priveste pretul, mai mult de jumatate ar da intre 35.000 si 80.000 de euro pe un apartament, insa nu sunt dispusi sa plateasca un avans mai mare de 10.000 de euro.

Circa 17% dintre romani spun ca ar putea plati o rata lunara de 150 de euro, in timp ce peste 30% ar fi dispusi sa plateasca lunar pana la 300 de euro pentru apartamentul cumparat. O alta treime dintre respondenti declara ca ar putea plati rate intre 350 si 700 de euro sau peste.

Pe langa pret, cele mai importante criterii in alegerea unui apartament sunt accesul la transportul in comun sau apropierea de o piata, un spital sau o zona verde.

Studiul a fost efectuat on-line, pe un esantion de 260 de persoane, in perioada 3 ianuarie - 2 marie 2011.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Ministerul Sanatatii a inchis ilegal un spital din Sulina... Borbely: "Nu vom desfiinta taxa de prima inmatriculare"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x