Antena Căutare

Peste 8% din elevi au ganduri suicidale. Vezi cauzele!

Mai mult de opt din o suta de liceeni romani au avut ideatii suicidale, arata o evaluare realizata la nivel national, privind comportamentele cu risc pentru suicid in randul tinerilor.


In ceea ce priveste varsta, frecventa ideatiei suicidale scade spre clasele liceale terminale la fete.

Evaluarea mai arata ca, cinci din 100 de elevi cu ideatie suicidala si-au facut un plan de sinucidere si aproape 5% dintre acestia au si avut o tentativa de suicid. Aceste acte au fost inregistrate mai frecvent la fetele din clasele a I -a si a -a si la baietii din clasele a IX-a si a XI-a.

Sondajul a fost intreprins de Centrul Regional de Sanatate Publica Cluj sub coordonarea Institutului National de Sanatate Publica si a fost realizat pe un lot de 4.691 elevi din ciclul liceal, din judetele Romaniei (fara municipiul Bucuresti si judetul Brasov).

Cercetarile Aliantei Romane de Preventie a Suicidului (ARPS) arata ca, principalele cauze care determina suicidul in randul tinerilor din Romania sunt esecurile sentimentale si singuratatea.

Potrivit OMS, Romania se afla pe locul 24 la nivel european din punctul de vedere al ratei sinuciderilor, cu 12-13 sinucideri la 100.000 de locuitori.

Sursa: Antena3

Un kilogram de cirese de import costa aproape cat un gram de aur... VIDEO! Printul Charles, inca o zi in Transilvania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x