Antena Căutare

Pilonul II de pensii. Cum afli câți bani ai la pensie și ce formular să completezi

Cum afli câți bani ai strâns la pensie și ce formular trebuie să completezi

Pilonul II de pensii. Cum afli câți bani ai la pensie și ce formular să completezi
formular pilonul II de pensii

Pilonul II de pensii. Faptul că aproximativ un milion de români strâns suma de 10.000 de lei în cont, bani de care, cel mai probabil, nu știu, a atras atenția în rândul contribuabililor. Există însă modalitatea de a verifica câți bani strâns în cont. Iată ce trebuie să faci și ce formular trebuie să completezi.

Pilonul II de pensii. Potrivit Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), între 500.000 de români până la un milion nu ştiu faptul că au în contul de Pilonul II de pensii suma de 10.000 de lei. Cei ce vor să verifice câți bani au strâns la pensia privată o pot face completând acest formular, de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara - https://asfromania.ro/scr/petitiiFP

Pilonul II de pensii. Cum afli câți bani ai la pensie și ce formular să completezi

formular pilonul II de pensii

Un consultant vă va contacta în termen de maximum zece zile de la completarea formularului pentru a afla ce fond vă administrează la pilonul II de pensii.

După ce ați efectuat acest pas, este necesar să cereți mai multe informații de la companiile de fonduri private la care suntenți ”arondat”.

Recalculare pensii 2018. Cât au crescut pensiile de la 1 octombrie

Calculator pensii. Află anul și luna în care poți să ieși la pensie. Aplicația calculează exact vârsta de pensionare

Pilonul II de pensii. „Aproape un milion de români au cel puţin 10.000 de lei în cont (n.r. - în contul de Pilonul II de pensii) şi nu cunosc acest lucru. Asta înseamnă că fie consideră că au mai puţin de 10.000 de lei, fie că nu ştiu deloc că au bani în Pilonul II. Asta reprezintă un lucru care să ne dea şi nouă de gândit (n.r. - ca asociaţie şi fonduri de pensii private) şi românilor”, a spus Radu Crăciun, preşedintele APAPR, într-o conferinţă de presă.

Pilonul II de pensii a fost lansat în mai 2008. Acesta cumula active nete de 9,9 miliarde de euro, la finele lunii septembrie, în creştere cu 5,5% faţă de finele primul semestru, care erau administrate de şapte fonduri. La acesta erau 7,18 milioane de participanţi, comparativ cu finele primului semestru, când erau 7,15 milioane de participanţi.

Pilonul II de pensii. APAPR are 13 membri (10 administratori de fonduri de pensii private şi 3 bănci depozitare) şi o reprezentativitate de 100% pe piaţa pensiilor private. Asociaţia este afiliată la federaţia europeană de profil, PensionsEurope.

sursa: romaniatv.net, mediafax.ro,

Ce mesaje de DRAGOSTE și DOR își trimiteau bunicii și străbunicii noștri în paginile ziarelor de acum 80 de ani! Un cuv... Șapte minute de TEROARE! Au văzut cum li se apropie moartea pe autostradă. Imagini șocante! – VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x