Antena Căutare

Ultimă oră! Plângere penală pentru Raed Arafat și șefii IGSU, după noile imagini cu intervenția de la Colectiv

O plângere penală a fost formulată pe numele șefului DSU, Raed Arafat, și a șefilor IGSU, Orlando Șchiopu și Mihai Guță, în urma imaginilor nemaivăzute cu intervenția de la Colectiv, ce au fost publicate la patru ani de la tragedie.

Plângerea penală a fost formulată de grupul civic Reset „pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal”, potrivit căruia sustragerea, distrugerea, reținerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepsește cu închisoarea de la șase luni la cinci ani.

”Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus. Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a «salvatorilor», iar probele video au confirmat bănuielile noastre.

Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund. Suntem singuri și ne avem doar pe noi! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim”, au precizat reprezentanții Reset pe pagina de Facebook, potrivit Mediafax.

Plângerea este adresată procurorului șef, Bogdan Licu.

Libertatea a publicat, joi, un filmuleț de aproximativ 21 de minute. În imagini se observă modul în care primul echipaj sosit la Clubul Colectiv a acționat, fiind văzuți și civili care au ajutat la transportarea răniților.

Pe pagina sa de Facebook, șeful DSU, Raed Arafat a precizat că nu știa despre acest filmuleț. ”Ca să nu gresesc, sa nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat si pe ofiterul respectiv (care i-ar fi furnizat un CD cu filmarea. n.r.), fiind pensionar, sa-l intreb daca mi-a lasat un CD candva cu un filmulet despre Colectiv iar acesta, ca si mine, nu stia nimic de aceasta informatie”, a scris Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că „lucrurile nu pot fi perfecte”.

”Nu știu ce greșeli am comis în prima noapte. Ca și oricare intervenție la o catastrofă, lucruile nu pot fi perfecte niciodată, însă dacă este să vorbim de greșeli trebuie să înțeleg despre ce greșeli vorbește dânsul și sper să nu fie vorba de cele menționate în raportul corpului de control al PM pentru că la acuzațiile din raportul respectiv am răspuns printr-un raport amplu care se găsește pe site-ul DSU ”, a mai scris Raed Arafat.

”Încalţă un copil de toamnă”, un proiect de suflet marca Mirela Retegan, pentru micuții care vor o șansă la o viață dece... Grupul civic Reset Iaşi a formulat un denunţ împotriva lui Raed Arafat şi a şefilor pompierilor Orlando Şchiopu şi Mihai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x