Antena Căutare

Se schimbă legea! Poliţia nu te mai poate amenda dacă nu arăți buletinul atunci când ți se cere

Legea se schimbă, astfel că refuzul unei persoane de a se legitima în fața Poliției și de a prezenta un act de identitate nu va mai fi amendat, așa cum se întâmplă în prezent. Modificările sunt aduse legislației ordinii publice și urmează să intre în vigoare.

Se schimbă legea! Poliţia nu te mai poate amenda dacă nu arăți buletinul atunci când ți se cere
Prezentarea actului de identitate nu mai este obligatorie

Amenda pentru neprezentarea unui act de identitate va fi scoasă din legislația ordinii publice și va rămâne doar o sancțiune pentru refuzul de a da informații pentru stabilirea identității, notează avocatnet.ro.

Legea nr. 61/1991 sancționează acum și neprezentarea actului de identitate, astfel că o persoană care nu are la ea niciun document de identitate poate fi, teoretic, sancționată cu amendă între 100 și 500 de lei.

Să arăți buletinul în fața autorităților nu mai este obligatoriu

Parlamentarii au decis însă că sancțiunea nu-și are locul în legislație și că ceea ce trebuie sancționat este doar refuzul de a da informații pentru stabilirea identității, polițiștii având mijloacele necesare pentru a identifica persoana pe baza acestor informații, nefiind neapărat necesar să vadă un document cu poza și numele persoanei pe care o legitimează. Desigur, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității e sancționat și acum.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Amenzile pentru refuzul de a da informații despre propria identitate cresc

De cealaltă parte, amenzile pentru refuzul de a da informații privind identitatea sau de a se prezenta la sediul poliției vor fi majorate considerabil de la 500 de lei până la 1.500 de lei.

Controale ANPC: La un MARE supermarket au fost găsite alimente ținute în condiții mizerabile și unelte de bucătărie neig... Mihai Constantinescu înmormântare: când și unde va fi înmormântat artistul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x