Căutare Live

Poliţist din judeţul Vaslui, reţinut pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită

Un agent de poliţie de la Postul de Poliţie Todireşti, judeţul Vaslui, a fost reţinut pentru luare de mită, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice, în urma unor percheziţii făcute de DGA şi DIICOT la sediul Postului, la locuinţa poliţiştului şi la o altă persoană. El este suspectat că a pretins şi a primit bani de la un agent economic, în contextul unor controale.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), ofiţerii de poliţie judiciară de la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Vaslui, au pus în executare, miercuri, trei mandate de percheziţie domiciliară la sediul unui post de poliţie din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, la domiciliul unui agent de poliţie din cadrul acestei instituţii, precum şi la o persoană fără calitate specială.

DGA arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că dosarul penal a fost înregistrat la DIICOT - BT Vaslui, ca urmare a unei sesizări din oficiu din luna aprilie 2019, a ofiţerilor de poliţie judiciară de la DGA - SJA Vaslui, privind suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de luare de mită de către poliţist, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice.

În urma percheziţiilor şi pe baza probelor, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de agentul de poliţie, pentru luare de mită, două infracţiuni de şantaj, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice.

"În fapt, în anul 2019, în contextul organizării unor acţiuni poliţieneşti, agentul de poliţie a pretins şi primit o sumă de bani de la un agent economic care a făcut obiectul verificărilor. Totodată, în perioada 2017-2018, poliţistul a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informaţii confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale", arată DGA.

Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Tinerii din Cluj au inventat o aplicaţie pentru telefonul mobil care îi ajută pe copii să slăbească într-un mod interact...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri