Antena Căutare

Povestea "pustiului din farmacie" a impresionat intreaga tara. "Respect infinit pentru cel ce e in mizerie si nu s-a plecat destinului!"

Copilul descult care a induiosat o tara intreaga cu setea lui de invatatura are de astazi uniforma, carti si rechizite pentru scoala. Si o multime de cadouri pe care cei impresionati de povestea lui i le lasa la plafarul pe tejgheua caruia pustiul isi face zilnic temele. Mesaje de incurajare curg si pe retelele de socializare sau pe pagina de Facebook a Observatorului. Pentru toti, Dantes e dovada vie ca setea de carte poate invinge lipsurile.

E pustiul care pana ieri se strecura descult, in pantaloni scurti si tricou, printre colegii lui de scoala. Il cheama Dantes, dar colegii ii spun Alberto. E singurul din familie care stie carte. Si are ambitii mari. Sa fie medic peste ani.

Viata l-a invatat sa traiasca simplu, fara lucruri elementare pentru un copil de varsta lui, dar pe care bunicii nu i le pot cumpara. Un stilou nou, o uniforma si o minge sau cateva fructe il fac fericit. Putinul stie sa-l imparta intotdeauna cu cei dragi.

Cea mai importanta persoana pentru el este insa doamna Lenuta Vacut, farmacista care-l ajuta la teme. Il stie de cand s-a nascut si ii este ca o mama.

Povestea lui Dantes Calinescu a impresionat o tara intreaga. Fotografia orfanului descult caruia tejgheaua farmaciei ii tine loc de banca a fost distribuita in numai doua zile, pe retelele de socializare, de peste 6500 de oameni. Sute de oameni l-au incurajat pe Dantes si pe pagina de Facebook a Observatorului.

"Am vazut la tv stirea aceasta si mi se pare un gest nemaipomenit din partea acestei adevarate doamne, cum rar mai gasesti in zilele si in vremurile acestea! Sa o binecuvanteze Dumnezeu pentru bunatatea si inima ei mare!". Dana Bozesan, Sursa: Facebook

"Respect infinit pentru cel ce e in mizerie si nu s-a plecat destinului! e arma lui! multumim doamnei pentru gestul ei generos!". Sebi Iuliana, Sursa: Facebook

Foto: Facebook

Aici vin sute de copii! Clinica de Stomatologie infantila din Iasi, un adevarat focar de infectie... Cel mai mare targ de universitati din Romania are loc in Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x