Antena Căutare

Povestea romanului care a impresionat SUA! Vinde gogosi ca sa stranga bani pentru o proteza

Un roman din Statele Unite vinde gogosi ca sa stranga bani pentru o proteza care i-ar schimba viata. Tanarul sufera de o malformatie cumplita a picioarelor, iar echipamentul medical de care are nevoie trece de o suta de mii de dolari. Nimic nu il face sa se dea batut. E o lectie pe care a invatat-o din copilaria petrecuta intr-un orfelinat din Bacau.

"Gogosi crocante, glazurate, cu crema, 12 la cutie. Le vand cu 7 dolari cutia", striga baiatul.

E solutia pe care Joey Thunderburke sau Viorel, cum se numea inainte sa fie adoptat de o familie de americani, a gasit-o pentru a-si cumpara o pereche de proteze. Fara ele, ar fi condamnat la un scaun cu rotile.

"Incerc sa strang suma de 120.000 de dolari pe care asigurarile nu mi-o acopera", spune Viorel.

Tanarul sufera, din nastere, de o malformatie congenitala grava. E si motivul pentru care mama lui l-a abandonat la un orfelinat din Bacau. Insa tocmai handicapul care parea ca l-a condamnat definitiv i-a schimbat, de fapt, viata in bine. O americanca a fost atat de impresionata de cazul lui, incat l-a adoptat, in 1999.

In America, baiatul a fost operat, iar medicii i-au pus doua proteze cu care a invatat sa se deplaseze. Acum insa, familia lui adoptiva nu mai are bani pentru noile nevoi ale baiatului.

Acum, protezele pe care le foloseste nu sunt doar depasite, ci dea dreptul periculoase pentru Joey.

"Pot sa cad in orice moment. Am deschis un dulap ieri, stateam nemiscat, l-am deschis si am cazut!"

De cand s-a apucat sa vanda gogosi si sa isi faca povestea cunoscuta, tanarul a reusit sa stranga 10.000 de dolari.

Baiatul e convins ca va reusi sa stranga banii necesari. Pentru el, nu exista "nu se poate". Si a dovedit-o, cel mai recent, chiar de ziua lui, pe care a sarbatorit-o sarind cu parasuta.

Circa 80% din produsele bio romanesti merg la export... Dosarul bancherilor: Mihai Stan, "capul" gruparii de fraudare a bancilor, a fost retinut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x