Antena Căutare

Școlile s-au închis și reclamele s-au înmulțit. Raed Arafat este indignat: „Își bat joc de măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”

Înainte ca decizia de închidere a şcolilor şi a liceelor să intre în vigoare, au apărut reclame la cluburi de vacanţă, ca o soluție pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii cât timp sunt la serviciu. Raed Arafat consideră că cei care au lansat reclamele „își bat joc” de măsurile dispuse de către autorități.

Școlile s-au închis și reclamele s-au înmulțit. Raed Arafat este indignat: „Își bat joc de măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Rad Arafat, afirmă că sunt oameni care ”îşi bat joc” de măsurile dispuse de autorităţi. Este vorba despre cei care au început să distribuie reclame la cluburi de vacanță, drept o soluție pentru părinții care nu au cu cine să-și lase copiii cât timp aceștia sunt la locul de muncă.

Citește și: Raed Arafat, ferm pe poziții în ceea ce privește bisericile: ”Se închide ușa. E vorba de spații închise, există risc de transmitere mai mare!”

„Noi luăm măsura de a închide şcolile ca să reducem contactul şi să reducem posibilitatea de răspândire şi apar reclame pentru cluburile după şcoală sau cluburile de vacanţă, ca să nu le spună after school şi cu o sută de lei pe zi să pui copiii toţi împreună acolo. Asta înseamnă că măsura pe care am luat-o nu mai are niciun rost”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Raed Arafat a anunţat totodată că autorităţile iau în calcul închirierea unor unităţi hoteliere sau pensiuni în care să fie cazaţi cei aflaţi în carantină instituţionalizată şi că au cerit prefecţilor să găsească hoteluri sau pensiuni care să poată fi închiriate pentru carantină, sub pază.

Citește și: Arafat: Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. Ancheta epidemiologică continuă

„Aţi văzut , am avut o persoană carantinată care a devenit pozitivă, aici nu e de glumit. Persoana asta putea să intre în contact cu nu ştiu câte persoane persoana care e la Bucureşti, la Gerota sunt aproape de o sută de contacţi. Să înţeleagă toată lumea: măsurile care se iau, chiar dacă par dure inumane ,par pate pentru unii injuste, e singura soluţie să împiedicăm o răspândire rapidă şi să trecem de la o fază de început rapid la faza în care se luptă acum Italia”, a mai spus Raed Arafat.

Însă realizează oare românii importanța distanțării sociale sau continuă să frecventeze mall-urile, cluburile și alte spații aglomerate?

„Manifestări cu peste 100 de persoane sunt restricţionate: teatre, săli de cinema, orice altă activitate în spaţiu închis până la 100 de personae ok, peste nu. Dacă sunt activităţi în aer liber, se poate face. În interior maxim 100 de persoane. În cazul muzeelor, sistarea activităţii cu public până în 31 martie, cu posibilitate de prelungire”, a anunţat, miercuri, Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, miercuri, că măsura limitării la 100 de persoane în spaţii închise nu afectează mall-urile şi hypermaketurile, însă aceasta se aplică în cazul cinematografelor sau teatrelor.

„Restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, religioase şi de divertisment în spaţii închise cu peste 100 de persoane, până la 31 martie, cu posibilitate de prelungire”, a adăugat acesta.

Coronavirus. Arafat anunță suspendarea distribuției medicamentelor esențiale tratamentului... Elevă de 16 ani, din Botoșani, dată dispărută. Polițiștii fac apel pentru găsirea fetei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x