Antena Căutare

Distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul mâinilor, singurele ”arme” împotriva coronavirusului. Anunțul de ultimă oră: ”Nu vom avea vaccin sau tratament pentru SARS-CoV-2 în 2020!”

Șansele ca România să aibă un vaccin împotriva coronavirusului până la finalul acestui an sunt foarte mici, susțin producătorii de medicamente. Acesta atrag atenția că distanțarea socială, purtarea măștii de protecție și spălatul mâinilor rămân singurele ”arme” împotriva infecției cu COVID-19. 

Distanțarea socială, purtarea măștii și spălatul mâinilor, singurele ”arme” împotriva coronavirusului. Anunțul de ultimă oră: ”Nu vom avea vaccin sau tratament pentru SARS-CoV-2 în 2020!”

Reprezentanții Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER), care reprezintă cele mai mari 19 fabrici de medicamente din țară, susțin că este ”improbabil” să avem un tratament ori un vaccin împotriva coronavirusului.

"În prezent se află în diverse etape de dezvoltare și studii clinice un număr de peste 20 de tratamente medicamentoase și aproximativ 70 de tipuri de vaccinuri, un efort de cercetare la care sunt angrenate peste 250 de centre universitare, 100 de companii farmaceutice și mai mult de 100 de mii de voluntari sănătoși și pacienți, inclusiv din România", spune Dragoș Damian, președintele Patronatului Producatorilor Industriali de Medicamente din România, potrivit HotNews.ro.

"Reprezentantul României la OMS confirmă: "E imposibil de ascuns numărul de cazuri noi. Vor crește în perioada următoare!"

Aceștia susțin, însă, că mai multe medicamente pot trata simptomele infecției, reduce gravitatea bolii ori scurta durata ei, dar sunt necesare cercetări pentru descoperirea celui mai eficient.

Articolul continuă după reclamă

În contextul întârzierii punerii pe piață a unui medicament sau vaccin, producătorii de medicamente din România recomandă populației să practice cu responsabilitate distanțarea individuală de 1,5 metri, purtarea măștii în toate locurile publice și igiena mâinilor cu săpun și dezinfectant, așa cum cer specialiștii: "Ne dorim cu toții să ne reluăm o viață socială cât mai aproape de normalitate și mai ales să evităm o criză economică prin revenirea tuturor la activitățile profesionale de dinainte de începerea pandemiei. Dar aceste lucruri sunt posibile doar prin respectarea riguroasă a celor trei masuri enumerate mai sus", a adaugat Dragoș Damian.

De asemenea, aceștia subliniază că relaxările în etape de după 15 mai și reluarea activităților economice favorizează transmiterea coronavirusului și riscul apariției unei catastrofe epidemiologice odată cu instalarea sezonului rece, avertizează reprezentanții PRIMER.

Fake-news URIAȘ în România: "Un tir plin cu cadavre, depistat în Capitală. 250 de persoane decedate ar fi murit de covid"

"Distanțarea individuală de 1,5 metri, purtarea măștii în toate locurile publice și igiena mâinilor cu săpun și dezinfectant sunt măsurile care trebuie să devină reflexe în următoarea perioadă pentru a ne pregăti în confruntarea cu un eventual val doi de coronavirus. În plus, aceste gesturi simple vor ajuta și la prevenirea transmiterii altor boli contagioase, specifice sezonului rece", subliniază Dragoș Damian.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, după ce au fost raportate 320 de cazuri noi, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Până ieri, 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.719 au fost declarate vindecate și externate.

”Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor”, se arată în comunicatul emis de GCS.

Ce s-a descoperit în sângele unui pacient vindecat de COVID-19: „Nu înțeleg de ce s-a întâmplat asta. Am fost infectat în martie”

”Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”, completează GCS.

Până astăzi, 1.410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Poliţia de Frontieră: 40.200 de persoane au intrat în ţară în cursul zilei de luni, 30.300 din Ungaria. Traficul în aces... Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a atacat la Curtea Constituţională Legea privind unele măsuri în domeniul fondurilor...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x