Antena Căutare

Profesori români la universitățile de prestigiu din străinătate

În zilele noastre, profesorii români nu sunt deloc bine văzuți. În ciudă tuturor stereotipurilor, există și profesori care au depășit granițe ce păreau imposibil de trecut.

În zilele noastre, profesorii români nu sunt deloc bine văzuți. În ciudă tuturor stereotipurilor, există și profesori care au depășit granițe ce păreau imposibil de trecut. Cambridge, Oxford și Harvard sunt doar câteva dintre universitățile de prestigiu din străinătate la care lectorii români își predau cursurile.

Viorel Barbu – Universitatea Cambridge
Unul dintre ei este un matematician din Iași care a fost invitat să predea la Institutul de Științe Matematice Isaac Newton din cadrul Universității Cambridge. Viorel Barbu a fost decan al Facultății de Matematică la Universitatea Cuza și director al Institutului de Matematică al Academiei Române. Academicianul român îi învață pe studenții de doctorat și pe cercetătorii britanici ecuații stochastice câteva luni pe an.

Oana Bărbulescu – Universitatea Oxford
O altă poveste de succes a unui cadru didactic este și cea a Oanei Bărbulescu, o lectoră care a predat Limba Română studenților de la Oxford. Totul a început în momentul când și-a făcut curaj să participe la un concurs organizat de Institutul Limbii Române pentru un post la prestigioasa universitate. În momentul de față, predă unui grup de 20 de studenți dornici să învețe limba română, istoria acesteia și care vor să afle mai multe despre viața din Balcani. Universitatea Oxford este cea mai veche unitate de învățământ superior din Anglia și se clasează în topul celor mai bune universități din lume, an de an.

Toma Pavel – Universitatea Chicago
Un alt profesor care împarte tainele limbii și literaturii romanice pe tărâmuri străine este Toma Pavel. Academicianul a terminat studiile în Filologie la București și-a dat doctoratul în Literatură la Paris și a predat Literatură Franceză și Comparată la Universitate Pricenton. Din 1998, Toma Pavel predă americanilor Literatură și Limbi Romanice la Universitatea Chicago.

Articolul continuă după reclamă

Marian Staș – Universitatea Harvard
Tot în America predă și Marian Staș. Un lector care își împarte timpul între Universitatea București și Universitatea Harvard. După ce a terminat programul de masterat în Administrație Publică la prestigioasa universitate americană, Marian Staș a continuat colaborarea cu cadrele didactice din State. Astfel, în fiecare vară, lectorul român ține cursuri de Matematici aplicate în politici publice. Mai mult decât atât, în 2013 a lansat cartea „România pe bune începe cu școala pe bune” în care a analizat principalele probleme ale sistemului educațional românesc și soluțiile pentru rezolvarea acestora, dar și cum sistemul românesc ar putea fi modernizat.

Florin Bilbiie- Centre d'Economie de la Sorbonne
Printre cadrele didactice de succes se numară și Florin Bilbiie care predă Economie la Sorbona. CV-ul domnului Bilbiie este cu adevărat impresionant. După ce a studiat Finanțe Bănci la ASE, tânărul a absolvit trei masterate în Oxford, Warwick și București. Și-a terminat studiile la Institutul European din Florența unde a terminat cu cel mai mare punctaj înregistrat vreodată la institutul respectiv. Acum este lector la Sorbona, cea mai bună universitate din Franța și are planuri mărețe.

Prea puțin cunoscuți de către români, acești profesori au reușit să iasă din tipare în ciuda unui sistem educațional falimentar. Cadrele didactice au mers până în pânzele albe pentru a reuși atât din dorința de a invăta ei înșiși, cât și din cea de a-i învăța pe alții. Astfel de elite aduc un plus de imagine României și redau speranța celor ce vor să le urmeze drumul.

Există în România! Parcul de 1,4 milioane de lei care are o singură alee ce nu duce nicăieri... Torționarul Alexandru Vișinescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare! Decizia este definitivă!...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x