Antena Căutare

Programul de depistare precoce a cancerului de col uterin este un esec!

Programul de depistare precoce a cancerului de col uterin pare a fi un esec in aproape toata tara. Medicii de familie refuza sa se inscrie pe liste iar femeile habar nu au ca pot fi testate gratuit. Asta in conditiile in care programul ar fi trebuit sa inceapa inca din luna august.

In Piatra Neamt situatia pare desprinsa din filmele de mana a doua. Niciun medic nu s-a inscris la cursurile de pregatire. Unii dau vina pe lipsa de informatie, altii pe lipsa banilor.

In aceste conditii, pacientele nu vor beneficia de nicio gratuitate. Oricum, multe dintre ele nici nu stiau de existenta unui asemenea program.

In Gorj, doar 60 de medici au facut cursurile de pregatire. Dar nici acum nu stiu exact ce presupune programul.

Medicii de familie au la dispozitie doua variante pentru a face parte din program. Fie doar consiliaza pacienta si o trimit la un cabinet unde-si poate face testul Babes Papanicolau gratuit, fie recolteaza chiar ei probele si le trimit la laboratorul de analize.

Ne asteapta un nou week-end de vara! Vezi cum va fi vremea in urmatoarele doua zile... Dan Diaconescu a depus plangere impotriva lui Ponta si Vulpescu. Cere daune de 2 miliarde de euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x