Antena Căutare

Fără apărare! Viața unui pui de urs, în pericol. Medicii i-au amputat un picior ca să îl salveze

Viața unui pui de urs se află în pericol, după ce acesta a fost rănit de un tren în Valea Jiului. Un medic de la Rezervaţia de la Zărneşti i-a amputat piciorul stâng din spate, pentru a opri infecția acestuia să i se extindă în tot organismul. Următoarele zile sunt critice pentru animal.

Viața unui pui de urs în vârstă de un an şi patru luni se află în pericol, după ce acesta a fost rănit de un tren în Valea Jiului. Un medic de la Rezervaţia de la Zărneşti l-a supus unei intervenţii chirurgicale, în noaptea de miercuri spre joi, amputându-i piciorul stâng din spate, pentru a opri infecția acestuia să i se extindă în tot organismul. Următoarele zile sunt critice pentru animal.

„Operaţia a durat trei ore şi a fost făcută de urgenţă de medicul coordonator al Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov pentru a nu se extinde infecţia în tot organismul. Aceasta s-a desfăşurat în cabinetul medical din Rezervaţia 'Libearty' de la Zărneşti. I s-a amputat piciorul stânga spate, acesta fiind suprainfectat, cu viermi şi larve de muşte. Următoarele zile sunt critice pentru animal'', a precizat reprezentantul Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov, Paula Ciotloş.

Puiul de urs a fost găsit într-un tunel de tren care trece printr-un parc naţional din zona Văii Jiului, potrivit Agerpres.

După ce au fost obţinute toate aprobările, animalul a fost anesteziat şi transportat la Zărneşti cu o maşină personală. În jurul orei 1.30, după ce ursul a ajuns în Rezervaţie, a început intervenţia chirurgicală.

INCENDIU puternic în Capitală. Unde au izbucnit flăcările... Scene de GROAZĂ într-o familie din Botoșani! Doi copii au fost arși cu țigara de tatăl lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x