Antena Căutare

Raed Arafat: "Am fost socat de sustinerea populatiei"

Raed Arafat a sustinut luni o conferinta de presa, la Ministerul Sanatatii, dupa revenirea sa in functia de secretar de Stat.

UPDATE! Reactii dupa intoarcerea lui Arafat la Sanatate: "O tragicomedie damboviteana facuta pe spinarea Sanatatii romane"


Principalele declaratii ale lui Raed Arafat:

"Acum cateva zile mi-am dat demisia pentru a putea discuta clar despre lege. Si am spus atunci ca daca se va cere revenirea mea voi reveni, si, desi, sunt un om tehnic, voi ocupa postul de subsecretar de Stat."

"In urma unei discutii care a existat astazi la invitatia domnului presedinte si a domnului ministru am acceptat sa revin la functia de dinainte. Am fost socat de sustinerea populatiei si de increderea pe care o are lumea in doctorul Arafat. Populatia mi-a aratat ca lumea crede nu in omul Arafat, ci in ceea ce am facut in sistem. Din acest moment eu consider ca ma intorc intr-o pozitie mai dificila pentru ca acum asteptarile sunt mai mari. Si sistemul se va dezvolta mai bine."

"Trebuie sa multumesc tututor care au comentat cazul si au avut incredere in mine. Cel putin in perioada care vine, eu nu am sa ies in discutii nicaieri, cel putin saptamana asta, pentru ca nu vreau sa acaparez atentia si nu vreau sa se ajunga la alte discutii. Am plecat dintr-un motiv, motivul asta nu mai exista, deci ma intorc sa fac ce am inceput."

"De aici mai departe planurile pentru sistemul de urgenta vor fi continuate. Sper ca aceste schimbari sa le simta populatia in urmatoarea perioada."

"Nu a fost o negociere, cand am plecat am spus ca as putea reveni. Nu este totul de aruncat, nimeni nu a spus ca totul e perfect in sistem."

"M-a sunat presedintele Basescu si am discutat ca intre adulti.
Am discutat cu presedintele, pe partea tehnica pot sa va spun ce am discutat, pe cealalta parte trebuie sa am si acordul celuilalt interlocutor. Dar mai bine il intrebati pe dansul"


Despre proteste:

"Este o situatie politico-sociala care nu mai are legatura cu doctorul Arafat. Si trebuie rezolvata tot la acest nivel."

"Nu m-am asteptat si sunt mandru ca am o astfel de sustinere si cred ca asta ii bucura si pe colegii mei. Acum are implicatii mult mai mari, nu mai are treaba cu domnul Arafat. Mesajul pentru protestari este sa se evite violenta"


"Cand au fost discutiile am vorbit de atunci ca se poate sa ma intorc, nici la o functie mai mare, ci la una care sa-mi permita sa fac lucruri"


Despre Sanatate:

"Am demisionat ca sa pot vorbi liber despre un lucru. Eu apar un principiu si un sistem. Cei care au propus noua lege nu au facut un studiu ca sa vada impactul pe urgenta, mai ales in situatiile de calamitate"

"Nu am auzit de nicio taiere la bugetul Sanatatii"

"Tot ce vreau este sa continui aceasta treaba impreuna cu colegii de la minister. Noi suntem un sistem mix, noi facem echipa impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor. Ma intorc sa continui treaba"


Ladislau Ritli s-a arata increzator de revenirea lui Arafat in functia pe care o ocupa si de viitoarea colaborare pe proiectul Legii Sanatatii.

"Domnul doctor Andrei Georgescu a luat decizia de a elibera postul de subsecretar de stat. In urma discutiilor cu domnul premier si cu cei de la UNPR s-a luat aceasta decizie ca domnul Arafat sa revina. Ii urez mult succes", a spus si ministrul.

Foto: Intact Images

Boc: Oamenii au toate motivele sa fie numultumiti... CT Popescu: Prostirea in fata a societatii poate fi rezolvata de oamenii iesiti spontan in strada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x