Antena Căutare

Raportul MCV al Comisiei Europene: Magistratii sunt intimidati, iar parlamentarii incompatibili trebuie suspendati

Comisia Europeana a finalizat raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare. In acesta se mentioneaza ca exista intimidari si hartuiri la adresa unor persoane din institutiile statului precum ANI, Curtea Constitutioanla, CSM si Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, CE recomanda ca parlamentarii declarati incompatibili sa fie suspendati.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, a precizat ca romania nu a facut toti pasii recomandati pentru functionarea statului de drept. Acesta a prezentat concluziile raportului MCV, care, pentru prima data, nu a mai fost trimis autoritatilor romane inainte de publicare.

Potrivit Antena 3, oficialii europeni recomanda revizuirea regulilor privind libertatea presei si institutirea unor reguli impotriva persoanelor sau institutiilor de presa care aduc atingere instituţiilor publice sau sistemului judiciar.

In raport se mentioneaza ca parlamentarii gasiti incompatibili continua sa-si desfasoare activitatea nejustificat si ca este necesara suspendarea acestora.

De asemenea, Comisia Europeana a precizat ca trebuie ca procurorii sa primeasca avizul Consiliului Superior al magistraturii pentru a putea fi numiti in functii de conducere la Ministerul Public.

Intrarea Romaniei in spatiul Schengen nu a fost un subiect inclus in raportul MCV.

Foto: v3.co.uk

Noua harta a Romaniei: Ramanem cu opt mari judete... Reprezentantii Dacia Renault ameninta cu proteste, din cauza taxei de mediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x