Antena Căutare

Redeschiderea școlilor, un pericol uriaș. Avertismentul lansat de cercetători: ”Copiii cu vârste de peste 10 ani pot transmite coronavirusul la fel ca adulţii!”

Oamenii de știință au descoperit noi detalii despre coronavirus. Mai exact, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Coreea de Sud, copiii cu vârste de peste zece ani pot transmite coronavirusul la fel de mult ca și adulți. 

Redeschiderea școlilor, un pericol uriaș. Avertismentul lansat de cercetători: ”Copiii cu vârste de peste 10 ani pot transmite coronavirusul la fel ca adulţii!”
Stire: Redeschiderea școlilor, un pericol uriaș. Avertismentul lansat de cercetători: ”Copiii cu vârste de peste 10 ani pot transmite coronavirusul la fel ca adulţii!”

Potrivit acestui studiu ce a fost publicat în The New York Times, redeschiderea școlilor va aduce după sine mai multe focare de infecți, întrucât copiii pot transmite coronavirusul.

Cercetătorii sud-coreeni au monitorizat 59.073 de persoane care au avut contacte cu 5.706 de pacienţi bolnavi de Covid-19, în perioada 20 ianuarie - 27 martie 2020. Studiul s-a concentrat pe rata contagierii în rândul membrilor familiei restrânse. Rata contagierii a fost de 18,6% în familiile în care erau copii cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani. În casele în care erau copii cu vârste de până la nouă ani, rata contagierii era de 5,3%.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. 767 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor de la ATI a crescut

"Studiul nostru are unele limitări. În primul rând, numărul cazurilor de infectare poate a fost subestimat, dat fiind că poate nu au fost identificaţi bolnavii asimptomatici. În plus, cazurile detectate ar fi putut fi contagiate prin expuneri în afara locuinţei", subliniază cercetătorii sud-coreeni.

Oamenii de știință se tem că redeschiderea școlilor va duce la explozia de cazuri de COVID-19

Concluziile sugerează că, în cazul redeschiderii şcolilor, comunităţile se vor confruta cu focare de infecţie la copiii de toate vârstele, avertizează unii experţi.

Numărul real de cazuri de coronavirus, necunoscut în România. Ministrul Sănătății a recunoscut: ”Aproape 7000 de teste rămân neprelucrate de la o zi la alta!”

"Mă tem că există acest sentiment că pur si simplu copiii nu se vor infecta sau nu se vor infecta la fel ca adulţii şi că, prin urmare, ar fi o categorie aparte. Va fi contagiere. Trebuie să acceptăm acest lucru şi să îl includem în planurile noastre", afirmă Michael Osterholm, expert la Universitatea din Minnesota.

Unele studii din Europa şi Asia au sugerat că probabilitatea infectării copiilor este mai redusă. Dar multe dintre acest studii au fost de amploare redusă şi nu au avut o metodologie corectă, explică dr. Ashish Jha, directorul Institutului de Sănătate Globală al Universităţii Harvard.

Ploile torențiale au făcut ravagii în țară. Puhoaiele au intrat în curți și-n case, iar copacii smulşi de vânt au blocat... Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile aștea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x