Antena Căutare

Numărul real de cazuri de coronavirus, necunoscut în România. Ministrul Sănătății a recunoscut: ”Aproape 7000 de teste rămân neprelucrate de la o zi la alta!”

Ce-i mai rău abia urmează. Este anunţul oficialilor într-o zi în care numărul infectărilor în loc să scadă, e din nou mare: 767 de cazuri noi. Medicii cred însă că, în realitate, sunt de trei ori mai multe îmbolnăviri zilnic. Şi peste toate, ministrul sănătăţii anunţă că aproape 7 mii de teste rămân neprelucrate de la o zi la alta. Teste în spatele cărora se află şi mulţi pacienţi pozitivi. 

”Suntem într-un moment destul de dificil, vom avea două săptămâni destul de grele.”, spune ministrul Sănătății.

Astăzi, în weekend, când ne obişnuisem cu cifre mai mici au fost raportate.767 de cazuri noi din aproape 15 mii de teste prelucrate. În urmă cu trei zile am avut acelaşi număr de cazuri pozitive, însă, la 20 mii de teste.

Managerul unuia din marile spitale COVID din Bucureşti crede însă că ăn realitate, numărul bolnavilor e mult mai mare.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. 767 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor de la ATI a crescut

”De aproximativ 2-3 ori aș înmulți acest număr.”, spune Beatrice Mahler.

Explicaţia ar fi că mulţi pacienţi au contacţi care fie nu ajung să-şi facă testul, fie refuză.

”La răspândirea care este acum în marea masă, cifrele tot or să crească, o să vedeţi. 700, 800, 1.000, poate peste o mie.”, a declarat Sergiu Sîngeorzan, medic epidemiolog.

”Deci, dacă şi până acum erau judeţe unde era dificil să faci ancheta epidemiologică, când erau puţine cazuri şi lumea stătea în casă, acum, când este transmitere intracomunitară este foarte dificil pentru DSP-uri pentru că nu au personal să facă acest lucru.”, a mai precizat el.

În plus, munca epidemiologilor e îngreunată şi bolnavii care nu-şi declară toţi contacţii.

”O persoană care este pozitivă, are, în medie, între 20 şi 30 de contacţi. Foarte mulţi uită, nu din rea voinţă. Dar sunt şi persoane care refuză să declare. De exemplu, am avut focare familiare care nu s-au declarat ca şi contacţi. Mai sunt iarăşi alte persoane, am observat la anumite petreceri care efectiv nu declară unde au fost sau unde s-au infectat. Şi ăsta este un fenomen îngrijorător la care asistăm.”, a mai declarat Cristian Oancea.

Declarațiile lui Raed Arafat, confirmate. 889 de cazuri de coronavirus, în România, în ultimele 24 de ore. Aproape 300 de pacienți sunt la ATI

Cei care ajung totuşi, primesc rezultatele chiar şi după câteva zile. Ministrul Sănătăţii recunoaşte că în fiecare zi rămân neprocesate aproape 7.000 teste. Asta înseamnă că sute de persoane află diagnosticul cu întârziere, timp în care sunt expuşi şi îi expun şi pe alţii în faţa virusului pandemic.

”Noi, în acest moment, avem 133 puncte de testare cu o medie de 19 - 20 mii de teste făcute într-un ritm de două ture. În condiţiile în care aceste laboratoare vor avea capacitatea de trei ture pe zi, atunci putem să ne ducem spre 27 mii - 28 mii teste pe zi şi pot fi compensate. Odată cu venirea cererilor pentru testele care se fac la cerere pentru cei care pleacă în concediu, au ajuns ca o mare parte din teste să rămână în aşteptare.”, susține ministrul Sănătății.

În pieţe, distanţarea socială e misiune imposibilă. Oamenii sunt mai speriați de prețuri decât de virus

Şi în centrele de prelucare a testelor problema e aceeaşi ca în spitale, ca în secţiile de terapie intensivă şi ca în Direcţiile de Sănătate Publică - lipsa angajaţilor!

Rezultate Loto 6 din 49, Joker, 5 din 40, Noroc. Numerele extrase duminică, 19 iulie 2020... Ploile torențiale au făcut ravagii în țară. Puhoaiele au intrat în curți și-n case, iar copacii smulşi de vânt au blocat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x