Antena Căutare

Regizor de legendă din România, în stare gravă la spital! Lucian Pintilie se află la Terapie Intensivă

Unul dintre regizorii de legendă din România este în stare gravă la spital. Este vorba despre regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, care e internat la Spitalul Elias, le secția de terapie intensivă, anunță Antena 3. 

Unul dintre regizorii de legendă din România este în stare gravă la spital. Este vorba despre regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, care e internat la Spitalul Elias, pe secția de Terapie Intensivă, anunță Antena 3.

Regizorul a ajuns la spital din cauza unor complicații la plămâni, iar în această iarnă a avut o răceală destul de drastică.

Medicii încearcă să-l trateze și-i îmbunătățească starea de sănătate.

Lucian Pintilie s-a născut pe 9 noiembrie 1933, la Tarutina, în sudul Basarabiei. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, secţia Regie Teatru, Pintilie s-a lansat la Teatrul Bulandra, unde a montat o serie de spectacole memorabile, precum "Copiii soarelui" (1961), "Proştii sub clar de lună" (1962), "Biedermann şi incendiatorii" (1964), "Inima mea e pe înălţimi" (1964), "D'ale carnavalului" (1966), în care Toma Caragiu şi Marin Moraru fac roluri de senzaţie, sau "Revizorul" (1972), interzis de cenzură după a treia reprezentaţie.

Ca regizor de film, Pintilie s-a remarcat printr-un stil curajos, sarcastic, având o viziune extrem de critică asupra lumii, operele sale provocând deseori controverse sau cucerind pe loc audienţa şi critica.

Debutul său în regia de film, "Duminica la ora 6" (1965), o puternică poveste de dragoste avându-i în rolurile principale pe Irina Petrescu şi Dan Nuţu, este unul dintre filmele care au marcat naşterea cinematografului românesc modern.

Previziuni alarmante pentru vara anului 2018! Zonele în care se vor înregistra temperaturi record și secetă! Sunt anunța... Accident spectaculos în județul Cluj! Ce au descoperit oamenii legii ajunși la fața locului! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x