Antena Căutare

Reîntâlnire emoționantă: George, chitaristul fără mâini, l-a revăzut pe Marian, un alt român cu aceeași dizabilitate

Marian este un alt român fără mâini, dar spre deosebire de Geoorge, tănârul şi-a pierdut braţele la 11 ani. Ca şi George, Marian nu s-a lăsat doborât de probleme. Și el scrie, merge pe bicicletă, şi are grijă de întreaga gospodărie.

Marian este un alt român fără mâini, dar spre deosebire de Geoorge, tănârul şi-a pierdut braţele la 11 ani. Ca şi George, Marian nu s-a lăsat doborât de probleme. Și el scrie, merge pe bicicletă, şi are grijă de întreaga gospodărie.

Are 35 de ani şi locuieste într-o comună din judeţul Călăraşi. Un accident nefericit l-a lăsat fără mâini la 11 ani. De-atunci, viaţa pentru el este o continuă provocare.

Destinul l-a pus pe Marian la grele încercări. Tatăl lui a murit când el avea doar 18 ani şi, în ciuda problemei sale, tânărul a fost nevoit să preia toate treburile gospodăreşti. Dar Marian nu s-a speriat. Ştia că trebuie să facă tot ce poate pentru soţia şi cei doi copii ai săi.

Marian a învățat să se descurce: scrie cu picioarele, se bărbiereşte, merge cu bicicleta, strânge lemne, împinge roaba, mătură, hrăneşte animalele. Ba chiar îşi construiește și singur o casă.

”Eu am fost plecat în Anglia pentru protezare, în 92, curând, după Revoluţie, şi-acolo am dat peste un englez născut fără mâini şi el mi-a zis că singurul ajutor sunt picioarele. Deci, până atunci nu ştiam nimic! Şi m-a luat şi a început să mă înveţe cum să fac şi ce vreau să fac. Şi când am venit din Anglia am venit un alt om”, povestește tânărul.

Însă Marian recunoaşte că încă luptă cu prejudecăţile celor din jur: ”Unii prieteni şi unii cu duşmănie te privesc. Pentru că se gândesc: 'Uite acesta cât poate să facă, şi noi nu putem să facem'. Dar eu fac sacrificii mari să fac ce fac. M-am chinuit de nu puteam să dorm noaptea din cauza muncii pe care o prestam”.

Marian, tănărul care a rămas fără mâini după ce s-a electrocutat l-a cunoscut anul trecut pe George, chitaristul crescut în SUA care se confruntă cu aceeași dizabilitate. Într-un an, s-au schimbat o mulțime de lucruri în viețile amândurora, iar George nu putea să vină în România fără să nu-l revadă pe Marian. Cei doi s-au reîntâlnit la ”Acces Direct”.

Puteți urmări edițiile integrale ale emisiunii ”Acces Direct” pe AntenaPlay.

Observator 19:00: Afla cât de mult rău poate face o arma considerată neletală... George, chitaristul român fără mâini, și-a răsfățat soția în Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x