Antena Căutare

Rezultate repartizare licee 2019. Ce ai de făcut dacă nu ai intrat la liceul dorit

Rezultate repartizare licee 2019. Astazi absolventii de clasa a VIII-a afla la ce liceu au fost repartizati. Daca esti printre cei nemultumiti de liceul la care au intrat, afla ce ai de facut pentru a te transfera.

Rezultate repartizare licee 2019. Astăzi absolvenții de clasa a VIII-a află la ce liceu au fost repartizați. Dacă ești printre cei nemulțumiți de liceul la care au intrat, află ce ai de făcut pentru a te transfera.

După afișarea rezultatelor repartizării la licee, elevi trebuie să se prezinte, în intervalul 15 – 18 iulie 2019, la instituția de învățământ unde au fost repartizați în urma rezultatelor. În data de 18 iulie unitățile învățământului liceal de stat vor transmite situația locurilor rămase libere în urmă neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

Ultima etapă a rezultatelor repartizării la liceu va avea loc în zilele de 19, 22 și 23 iulir, atunci când comisia județeană de admitere va rezolvă situațiile speciale apărute după etapă de repartizare computerizată, repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care nu au participat și a celor care au participat, dar nu au fost repartizați în etapă repartizării computerizate.

Ce poți face pentru a te muta la alt liceu sau la alt profil? Trebuie să îndeplinești două condiții: absolvirea primului an de liceu și depunerea unui dosar de transfer la unitatea de învățământ dorită.

Pentru a te transfera de la liceu trebuie să ai, pe lângă dosarul de transfer, media egală sau mai mare decât ultima medie din anul respectiv, la finalul clasei a IX-a. De menționat este faptul că transferul se poate realiza doar dacă sunt locuri libere.

Atunci când se pune problema unui trasfer la un profil diferit, lucrurile se complică. Pe lângă condițiile de mai sus în perioada vacanței de vară, va trebui să susții examene de diferențe la materiile pe care nu le-ai studiat în clasa a IX-a la profilul tău

Citește și: Rezultate repartizare licee 2019: topul celor mai slabe licee anul trecut. Aici s-a intrat cu 2 și 3

A doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat

23 iulie 2019 - Afișarea situației locurilor libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limbă modernă sau maternă.

24 - 25 iulie 2019 - Candidații se vor înscrie la liceele care organizează probele de aptitudini sau probele la limbă modernă sau maternă.

26 – 29 iulie 2019 - Desfășurarea probelor de aptitudini sau probelor de limbă modernă sau maternă.

24 – 30 iulie 2019 - Absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare își vor trimite cererile de înscriere.

31 iulie – 01 august 2019 - Vor fi repartizați absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anerioare.

01 august 2019 - Transmiterea rezultatelor repartizării către Centrul Național de Admitere, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Citește și: Rezultate repartizare licee 2019. Cu ce medii s-a intrat anul trecut la liceele de top din țară

Restricții în traficul din Capitală... Rezultate repartizare liceu 2019: ce urmează după repartizarea computerizată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x