Live acumX Factor
Prime Time 20:30X Factor

Cifre înspăimântătoare. România are de zece ori mai multe cazuri de Covid decât Italia, raportat la populaţie

România, care avea o situaţie bună acum două-trei luni, are în prezent de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie. Cifrele îngrijorătoare și au drept consecință decizia autorităților italiene de a impune carantină obligatorie românilor care intră în țara lor.

România are de 10 ori mai multe cazuri de Covid decât Italia, raportat la populaţie

Twitter

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că Italia a impus carantinarea românilor pentru că a reuşit un lucru extraordinar, să aibă un indicator de incidenţă cumulată de 5, deşi la începutul pandemiei situaţia era extrem de gravă acolo.

România are de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie

În schimb, România, care avea o situaţie bună acum două-trei luni, a ajuns la un indice de 50, adică de 10 ori mai multe cazuri decât Italia, raportat la populaţie.

”Noi ne găsim într-o situaţie paradoxală acum, pentru că, dacă ţineţi minte, acum 2-3 luni şi în Italia se înregistrau mii de cazuri de infecţie în fiecare zi, cu sute de decese, au fost şi zile când se apropiau de 1.000 de decese într-o singură zi. Situaţia era dramatică. În România erau 200 - 300 de cazuri, decesele erau undeva în jur de 20 - 30, deci ne aflam într-o situaţie incomparabil mai bună decât Italia. Şi Italia a reuşit un lucru extraordinar, Italia are una dintre cele mai mici incidenţe cumulate, ştiţi, acel indicator care este utilizat în Uniunea Europeană în monitorizarea evoluţiei infecţiei. Au un indicator al incidenţei cumulate în jur de 5 şi România, care stătea aşa de bine în urmă cu două - trei luni, are un indicator de incidenţă cumulată de peste 50, deci avem de 10 ori mai multe cazuri, raportat la populaţie, decât Italia. Am reuşit această «performanţă» în doar două luni de zile”, a afirmat, neri seară, la Digi 24, Alexandru Rafila, referitor la carantinarea românilor care intră în Italia.

Citește și:

2.000 de cazuri pe zi şi carantină totală, ca în martie și aprilie, în mai puțin de două saptămâni. Avertismentul unui specialist din Cluj

Numărul pacienților care au ajuns la Terapie Intersivă a explodat în România

Reprezentantul României la OMS afirmă că îngrijorătoare este situaţia secţiilor de terapie intensivă.

”Mai mult ne îngrijorează, cel puţin pe mine şi pe mai mulţi dintre colegii mei, chiar dacă există tot felul de comentarii, inclusiv unele maliţioase, evoluţia situaţiei în Secţiile de Terapie Intensivă pentru că, practic, numărul de pacienţi internaţi în ultimele săptămâni, în Secţiile de Terapie Intensivă s-a dublat şi a depăşit o barieră psihologică, aş spune, de 300 de cazuri, ori lucrul acesta nu este de glumă. O Secţie ATI nu este doar un pat, înseamnă şi personal specializat capabil să îngrijească aceşti pacienţi şi atunci în unele locaţii din ţară, şi ştiţi că sunt afectate mai mult judeţele din sudul ţării, Galaţi, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Braşov şi bineînţeles municipiul Bucureşti, sunt cele mai afectate, ori paturile dedicate acestui tip de pacienţi practic s-au umplut şi în momentul în care iei decizia să internezi în alte tipuri de spitale, atunci trebuie modificate foarte multe lucruri, foarte multe circuite şi să nu uităm că există multe alte patologii, pacienţi care au nevoie de îngrijiri”, a mai declarat Rafila.

Carantină obligatorie de 14 zile pentru românii care intră în Italia

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat, vineri, că toţi cetăţenii care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria, vor trebui să stea în carantină la revenirea în Italia. Vezi detalii, AICI!

Recomandari