Antena Căutare

România campionului cu pantofii rupți! Levente Ioan Polgar a refuzat luxul pentru mândria de a purta drapelul ţării: "Mă simt mic, fără valoare"

Lupta cu sărăcia nu l-a împiedicat să fie cel mai bun. Aleargă cu steagul României în competiţii, deşi ungurii i-au oferit tot ce a visat o viaţă întreagă.

Aici, în România îi sunt rudele, dar şi prietenii. Cu bani foarte puţini, a devenit unul dintre cei mai buni ultramaratonişti. Îl cunoaşteţi pe românul care a refuzat luxul pentru mândria de a purta drapelul ţării.

El este Levente Ioan Polgar. După nume, n-ai spune că e român. Dar şi cetăţenia şi ceea ce simte asta arată. În timpul interviului, de cum a auzit imnul.s-a oprit. Din respect.

Levi, cum îi spun prietenii, a rămas fără o mână la 6 ani, după un accident de tren. De atunci viaţa i-a devenit o luptă. Cu alţii, dar mai ales cu el. Acum opt ani şi-a găsit drumul către împlinire, cum spune el.

S-a apucat de alergat. Şi de atunci nu s-a mai oprit. De la o greutate de peste 100 de kilograme şi două pachete de ţigări fumate pe zi, ACUM, Levi este unul dintre cei mai buni ultramaratonişti. Ai României. Fiecare pas alergat îl dedică puştilor care suferă de cancer.

Pe sportivul Levente au pus ochii şi ungurii. I-au oferit tot ce a visat o viaţă întreagă: bani pentru expediţii, cazare, echipamente şi sume suficiente cât să se întreţină. Adică, o viaţă decentă. Dar, i-a refuzat. Pentru că el e român.

Numai anul trecut a alergat pentru "doamna" lui aproape 13 mii de kilometri. În cei 8 ani de performanţă, deşi nu vrea să spună cifra exactă, a parcurs zeci de mii de kilometri. România i-a oferit la schimb umilinţă.

Ani în şir a alergat schimbând doar două perechi de adidaşi. Uzate şi rupte. A încercat să-şi ascundă chiar şi dizabilitatea. Abia anul trecut şi-a făcut curaj şi a alergat în tricou. A rămas un om calculat. Ca să facă economie, la competiţii merge cu trenul.

Expediţiile de câteva sute de lei i se par înfiorător de scumpe. La unele renunţă, la altele participă. Are noroc cu familia şi cu prietenii care-l ajută şi pun mâna de la mână ca să-l susţină. Are deja competiţii de suflet: maratonul Trans-România, unde timp de 14 zile a străbătut ţara din Banat până la Vama Veche; Aiud maraton, el fiind şi preşedintele asociaţiei care organizează evenimentul, dar şi Ultra Maratonul din Mont Blanc, unde a fost singurul român care a şi terminat cursa.

A alergat cu şi pentru drapelul României. Nu visează la averi, ci să-i ajute pe copiii cu cancer, dar şi pe tinerii care vor să facă sport, dar nu au suficienţi bani şi nici nu găsesc sprijin. Levente Ioan Polgar nu cere nimănui. Oferă, însă, kilometri de generozitate şi bună credinţă.

Sir George Iacobescu, cel mai de succes afacerist român al tuturor timpurilor, prima oară în fața unei camere de filmat:... Cod portocaliu în România! Vântul spulberă totul în cale în mai multe județe din România!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x