Antena Căutare

Romania, din nou pe lista rusinii: Cel mai rapid tren din Europa circula la noi in tara cu viteza unui personal

Romania e din nou pe lista rusinii. Unul dintre cele mai rapide trenuri din Europa a ajuns sa circule la noi cu viteza unui personal. Recordul negativ a fost atins de trenurile Intercity care merg in tara noastra cu o viteza de doua ori mai mica fata de media europeana. Ne umilesc la capitolul viteza si vecinii nostri moldoveni.

Calatorii care se urca din Romania, in cel mai rapid tren al Europei, vor trebui sa se inarmeze cu foarte multa rabdare. Intercity-ul va ajunge la destinatie abia peste 11 ore. Ceea ce inseamna ca va circula cu o viteza medie de 53 de kilometri la ora. Este viteza minima pe care o poate avea un tren care circula in regim de intercity. Si asta pentru ca infrastructura este veche, lucrarile de reabilitare inca in derulare, iar timpii de asteptare in gari sunt foarte lungi.

Daca tragem linie, constatam ca la noi trenurile se deplaseaza, in medie, cu 43 de kilometri pe ora. De doua ori mai incet decat in Cehia. Si chiar mai incet decat in Republica Moldova, unde media este de 60 de kilometri pe ora.

Nu doar la capitolul viteza putem lua lectii de la oricine. Vecinii nostri moldoveni ne mai pot invata, de pilda, cum sa facem profit. In prezent, companiile CFR romanesti au datorii de sute de milioane de euro.

Si daca ne uitam in Vest, putem trage cu usurinta concluzia ca nu avem nicio sansa sa-i ajungem pe europeni din urma. Urmarea e simpla. Potrivit unui studiu european, romanii sunt cei mai nemultumiti calatori de conditiile din trenuri.

Foto: Intact Images

IMAGINI SOCANTE! Buzau: Copil spulberat pe trecerea de pietoni... Dreptate cu pumnii: O mama batausa a bagat o eleva in spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x