Antena Căutare

România, în pericol? 11 cutremure au zguduit țara noastră doar în luna septembrie. Ce prevestesc cutremurele mici

În luna septembrie s-au produs în România 11 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5 grade pe scara Richter, cel mai mare cutremur fiind de 4,5 grade, produs pe data de 3 septembrie, în județul Buzău.

În luna septembrie s-au produs în România 11 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,5 grade pe scara Richter, cel mai mare cutremur fiind de 4,5 grade, produs pe data de 3 septembrie, în județul Buzău. Aceste seisme repetate care au avut loc în ultima lună prevestesc o catastrofă majoră. Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator.

Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Tragedie în judeţul Botoşani. Un bărbat de 56 de ani şi-a găsit sfârşitul pe terasa unui bar, după ce a primit o palmă... De când ar urma să se susțină Evaluarea Națională cu cinci probe. Elevii de clasa a VII-a, primii afectați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x