Antena Căutare

Rudele Mariei Tanase au obtinut 9 mil. € de la Primaria Capitalei, despagubire pentru un teren

La aproape 50 de ani de la moarte, Maria Tanase continua sa-si imbogateasca familia. Rudele ei au obtinut 9 milioane de euro de la Primaria Generala a Capitalei, despagubire pentru un teren. Bucata de pamant a fost o mostenire pe care tatal Mariei Tanase i-a lasat-o fiicei sale.

Totul a pornit de la o bucata de teren din apropierea Parcului Tineretului. Pamantul il primise Maria Tanase de la tatal sau. In 1980, terenul a ajuns in proprietatea statutului, iar 20 de ani mai tarziu, nepotii artistei l-au cerut in instanta.

Cum cei aproape 5.000 de metri patrati fac parte din parcul Tineretului, Primaria n-a putut sa le dea mostenitorilor ceea ce au cerut. Asa ca le-a platit despagubiri.

Sase dintre rudele Mariei Tanase s-au adresat instantei. S-au impartit in doua grupuri si au deschis doua procese separate pentru acelasi teren. Unul dintre grupuri a castigat deja si va primi 9 milioane de euro, bani pe care Primaria ar fi trebuit sa-i foloseasca pentru finalizarea lucrarilor de la Stationul Lia Manoliu.

Ceilalti trei mostenitori inca mai lupta pentru despagubiri. Actiunea lor a fost blocata de Primarie.

Pe bucata de teren pentru care Primaria Capitalei a fost executata silit acum a avut casa pana in 1985 fratele Mariei Tanase. In acel an, autoritatile comuniste au confisat terenul, l-au incorporat in Parcul Tineretului, iar casa familiei Tanase a fost pusa la pamant cu buldozerul.

Vezi programul de Craciun al marilor magazine!... Un turist a murit pe Transfagarasan, lovit in cap de o bucata de gheata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x