Antena Căutare

Sapte oameni muscati de capuse, in Sibiu

Capusele au devenit o problema nationala. Dupa Bucuresti, au pus stapanire si pe parcurile din Sibiu si sunt mai periculoase decat animalele salbatice.

Sapte oameni muscati de capuse au ajuns numai ieri la spital. Autoritatile locale cauta deja solutii sa scape de insectele ale caror muscaturi pot produce boli grave, chiar mortale.

In ultimele 24 de ore la UPU s-au inregistrat 7 cazuri de intepaturi de capusa. Capuselor le-au cazut victime cei care au iesit la o plimbare in parc sau la un gratar, la iarba verde.

Medicii spun insa ca nu durerea de moment conteaza. Capusele sunt responsabile pentru maladia Lyme. La fel ca si malaria, aceasta boala poate ucide si la ani distanta. Iar tratamentele sunt lungi, dureroase si nu intotdeauna eficiente. Tocmai de aceea, preventia este sfanta.

Daca alegeti sa va plimbati in natura purtati haine lungi care sa va acopere pielea si deschise la culoare pentru a vedea mai usor capusele. Plimbati-va pe carari si evitati zonele cu ierburi inalte si tufisuri.

Problema s-a extins datorita, in principal, schimbarii climatice. Problema nu se va rezolva in Romania.

La Sibiu, reprezentantii primariei spun ca vor face dezinsectii si vor tunde vegetatia in parcuri si in zonele verzi ca sa tina fenomenul sub control.

Foto:ziarelive.ro

Noi proteste in portul Constanta: Oamenii s-au imbrancit cu jandarmii... Doi hoti de bancomate din Bucuresti, prinsi dupa o urmarire ca-n filme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x