Live acum
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Scandalul din cauza peste porcine. Oamenii și-au ascuns animalele: "Porcii mei nu sunt bolnavi. Cum să mi-i ucidă?"

Situaţia nu s-a calmat nici în zi de sărbătoare, la Rusăneşti, comuna din Olt unde trebuie sacrificaţi porcii, după ce au fost confirmate trei focare de pestă porcină. Localnicii au ieşit şi ieri în stradă şi din nou a fost scandal mare. De cinci zile, sunt în război cu autorităţile şi fac zid în faţa medicilor veterinari.

Situaţia nu s-a calmat nici în zi de sărbătoare, la Rusăneşti, comuna din Olt unde trebuie sacrificaţi porcii, după ce au fost confirmate trei focare de pestă porcină. Localnicii au ieşit şi ieri în stradă şi din nou a fost scandal mare.

De cinci zile, sunt în război cu autorităţile şi fac zid în faţa medicilor veterinari.

"Cu sprijinul cetăţenilor comunei Rusăneşti sperăm să terminăm operaţiunea cât mai repede. Toate forţele Direcţiei Sanitar Veterinare, Jandarmerie, Poliţie, văd că şi domnul primar e alături de noi acum", spunea directorul Direcției Sanitar Veterinare Olt, la imediat ce s-au descoperit focarele de pestă porcină.

Numai că atât primarul, dar mai ales localnicii s-au supărat rău când au văzut că şi în zi de sărbătoare zeci de jandarmi şi poliţişti le iau cu asalt curţile.

Oamenii sperau să petreacă, nu să-şi apere animalele. Chiar dacă li se promit bani mulţi ca să dea de bună voie porcii, oamenii nu vor în ruptul capului.