Antena Căutare

Schimbări importante la Poșta Română. Fiecare român va avea un cod poștal propriu. Ce modificări se pregătesc

Poșta Română testează în prezent un proiect prin care să fie introduse coduri poștale unice, pentru fiecare persoană. Directorul Poștei Române a explicat cum îi va ajuta pe cetățeni această shimbare.

Colet de la Poșta Română
Poșta Română pregătește schimbări pentru digitalizare | Shutterstock

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, a explicat că inistituția pe care o conduce se află într-un proces de digitalizare, iar un pas important pentru schimbare îl reprezintă renunțarea la codurile poștale împărțite pe localități sau străzi și implementarea unor coduri poștale unice.

„Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se află persoana respectivă poştaşul să o găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a declarat directorul Poștei Române pentru Radio Romania Actualități.

Codurile poştale împărțite geografic pe localități sau străzi vor dispărea. Ce presupun schimbările pregătite de Poșta Română

Valentin Ștefan a precizat că Poșta Română va crea o rețea de cutii poștale digitale care să permită cetățenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor.

Citește și: Poșta Română se digitalizează și lansează primul NFT. Cât costă noul timbru digital și ce se va întâmpla cu banii obținuți

"Vom implementa o rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor. Proiectul este deja în curs de derulare. Noi, ca orice investiție majoră, vrem să o testăm mai întâi și la începutul anului am deschis câteva locații unde testăm acest produs, iar acum suntem în procedură de achiziționare a 3.000 de cutii poștale și 75 ghișee poștale", a precizat Valentin Ștefan.

Citește și: Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, condamnat la şase ani de închisoare pentru luare de mită

Întrebat cum trebuie să arate serviciul poștal modern, directorul instituției a răspuns:

„Serviciul poştal modern trebuie să aibă câteva elemente. În primul rând, trebuie să fie rapid. În al doilea rând, trebuie să fie convenabil. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să fie customizat pe nevoile oamenilor", a mai spus directorul Poștei Române.

Poșta Română se digitalizează și lansează primul NFT. Cât costă noul timbru digital și ce se va întâmpla cu banii obținuți

Poşta Română lansează primul NFT al unei entităţi din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea companiei.

Poşta Română lansează primul NFT al unei entităţi din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital, cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea companiei.

Este vorba despre o serie limitată de 160 de NFT-uri, simbolizând vârsta Poştei Române, creaţii grafice virtuale a căror valoare de piaţă este de presupus a se aprecia în timp, transmite Agerpres.ro.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 12 august 2022, ora 18.00, la Muzeul Național de Istorie a României.

„Din cele 160 de NFT-uri, Poșta Română a alocat, special pentru evenimentul de la sediul MNIR, zece timbre digitale, care vor face obiectul unei licitații deschise, cu un preț de pornire de 160 de euro pentru fiecare piesă. Scopul licitației este unul exclusiv umanitar”.

Potrivit comunicatului, încasările obținute în seara evenimentului vor fi donate pentru fundația HOSPICE Casa Speranței, are a demarat un proiect de colaborare cu Poșta Română în acest sens.

„Banii vor merge în proiectele de susținere a programelor derulate în sprijinul pacienților cu boli incurabile. De altfel, costurile pentru susținerea unei zile de tratament paliativ pentru fiecare pat din spitalele fundației se cifrează, coincidență, la 160 de euro”, transmite compania.

Ieri chinuit din cauza dizabilității sale, azi vedetă de film. Cum a reușit un băiețel să își înfrunte destinul... Mâncare cu viermi la o shaormerie din București. Imaginile revoltătoare în urma cărora s-a sesizat Poliția. Ce sancțiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x