Antena Căutare

Scoala "de maxima securitate" la Deva: Supraveghere non-stop, amprentare digitala, zeci de camere video

Intr-o scoala din Deva se intra mai greu decat in Palatul Victoria. Elevii trebuie sa-si puna degetul aratator intr-un sistem de scanare a amprentelor, inainte sa intre la cursuri. Iar in incinta scolii sunt urmariti de nu mai putin de 36 de camere de supraveghere.

Asta face oricine vrea sa intre pe poarta colegiului. Sistemul scaneaza amprenta si, daca o gaseste in baza de date, portile se deschid automat. Daca nu, ramane afara.

“Ideea este sa avem un control la fiecare elev, cand intra, cand iese. Il avem inregistrat si, daca este vreo problema, il avem in baza de date”, explica directorul adjunct al colegiului.

Pentru asta, elevii trebuie sa treaca mai intai pe la amprentare, unde isi lasa si toate datele de identificare. Exact ca la politie. Profesorii au si ei parte de acelasi tratament

“Deocamdata, in programul pe care se lucreaza, nu putem pune restrictie pe anumite categorii, intre anumite ore”, sustine conducerea.

Cand se va intampla asta, elevii vor putea intra in scoala doar in intervalul in care au cursuri. Conducerea scolii vrea sa evite astfel eventualele altercatii intre elevi.

In plus, scoala este supravegheata non stop de 36 de camere video. Numai sistemul de amprentare a costat 20 de mii de lei, bani pe care conducerea i-a platit cu ajutorul primariei. Un sistem asemanator, dar ceva mai performant, a fost montat de curand si la penitenciarul Aiud.

foto: huntersystems.wordpress.com

Aproximativ 1.400 de locuinte au ramas fara gaze in urma incendiului de la complexul rezidential din Capitala... Se cauta tapi ispasitori dupa incendiul din Popesti Leordeni. Proprietarii apartamentelor dau vina pe autoritati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x