Antena Căutare

Alertă în România! Se înmulţesc îngrijorător cazurile de gripă. În ultimele zile au fost diagnosticate sute de persoane

Pe de altă parte, în România se înmulţesc îngrijorător cazurile de gripă. În ultimele zile au fost diagnosticate sute de persoane. La Buzău, autorităţile sanitare au intrat in alertă după ce, în doar trei zile, zeci de copii au ajuns la Urgenţe.

Câţiva au şi rămas internaţi în spital. Testele rapide au arătat virusul gripal, iar probele au fost trimise şi la Bucureşti, pentru confirmare. Cele mai multe cazuri sunt de la aceeaşi şcoală din oraş.

Medicii sfătuiesc părinții să-i aducă pe cei mici la spital de la primele semne de boală

După ce zeci de elevi ai acestei şcoli au lipsit de la ore pentru că s-au îmbolnăvit, conducerea a decis să dezinfecteze şi să aerisească în fiecare dimineaţă sălile de curs. Iar părinţii sunt sfătuiţi să nu-i aducă pe copii la şcoală, de la cel mai mic semn de răceală, pentru a nu-i îmbolnăvi pe cei sănătoşi.

Şi medicii au aceleaşi sfaturi, după ce mai mulţi copii au ajuns la camera de gardă a Spitalului Judeţean. Printre ei s-au aflat şi trei fraţi dintr-un centru maternal. Suspecţi de infecţie respiratorie, au fost trimişi la Institutul Victor Babeş din Capitală.

Cum deosebim gripa de răceală

Specialiştii spun că, spre deosebire de o simplă răceală, unde simptomele cresc gradual, gripa debutează brusc şi violent. Febră, agitaţie, transpiraţii, dureri musculare, o indispoziţie, lipsa poftei de mâncare.

În toată ţara s-au înregistrat până acum două decese din cauza gripei. Doar în ultimele zile au fost diagnosticate aproape 700 de cazuri, cele mai multe în Argeş, Cluj şi București

Copiii arși de vii vor fi înmormântați împreună. Mama continuă să facă declarații uluitoare: "Recunosc, pentru nişt... "Tanti, ia un hamburger din partea noastră!" Doi tineri din Târgu Jiu ajută oamenii nevoiaşi cu o masă caldă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x