Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Se poate susține sau nu BAC-ul online? Consiliul Național al Elevilor aduce lămuriri: "Demonstrează abordarea superficială în privinţa acestor probe"

Având în vedere că nu există un sistem informatic care să permită organizarea probelor de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat prin garantarea obiectivităţii acestora iar unii dintre absolvenţii de clasa a XII-a nu au echipamentele necesare, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) afirmă că probele nu pot fi susţinute online, potrivit Agerpres.

Se poate susține sau nu BAC-ul online? Consiliul Național al Elevilor aduce lămuriri: "Demonstrează abordarea superficială în privinţa acestor probe"

Potrivit unui comunicat de presă al CNE, variantele "fezabile" pentru aceste competenţe sunt fie organizarea probelor în condiţii optime, offline, fie anularea acestora, dacă Ministerul Educaţiei şi Cercetării împreună cu CNSSU apreciază că prin susţinerea acestor probe ar fi afectată sănătatea elevilor de clasa a XII-a.

"Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat nu pot fi organizate din două motive centrale: în primul rând, vorbim despre faptul că Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu a luat în calcul faptul că există în continuare elevi de clasa a XII-a care nu au echipamentele necesare pentru a se conecta la sistemul educaţional online.

Premierul Ludovic Orban, anunț pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Cum ar putea să se desfășoare examenele

Afirmarea faptului că aceste competenţe vor fi organizate online demonstrează abordarea superficială în privinţa acestor probe, în lipsa unui sistem informatic riguros şi a unor măsuri pentru a împiedica frauda în cadrul examenului", a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele CNE, potrivit comunicatului de presă.

Monica Anisie, detalii despre examenul de bacalaureat: "Am eliminat din materie, începem cu probele scrise"

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că această măsură nu este optimă, întrucât "mii de elevi" din România nu dispun de infrastructura necesară pentru a susţine aceste probe ale examenului de Bacalaureat.

Calendar Bacalaureat 2020. Când sunt examenele de BAC și cum se vor organiza acestea

"Dacă aceste competenţe ar fi susţinute online, ar exista probabilitatea de fraudare a examenelor, nefiind permisă o monitorizare a acestui proces.

De exemplu, elevii susţin competenţele digitale, dar şi competenţele la limba străină sub forma unui test, care nu poate fi susţinut decât offline, în condiţii optime şi prin garantarea respectării normelor igienico-sanitare şi de distanţare socială specifice contextului", afirmă CNE.

Premieră pentru elevii care dau BACUL! Bacalaureatul începe cu 22 iunie direct cu probele scrise

Consiliului Naţional al Elevilor reacţionează astfel la declaraţia ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, privind susţinerea competenţelor digitale în mediul online.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro