Antena Căutare

Seceta face prapad in mai multe zone din tara

Sute de hectare de culturi sunt distruse, raurile au secate, padurile au ars si fantanile nu mai au niciun strop de apa. Asa arata unele zone din Romania, dupa cateva saptamani fara ploi. Iar cei mai afectati sunt oamenii care abia daca mai reusesc sa isi potoleasca setea. Fantanile au secat iar localnicii primesc apa de la pompieri cu portia.

Pompierii vin zilnic in comuna Hiliseu Horia, din judetul Botosani, incarcati cu peste 40.000 de litri de apa. Asta pentru ca peste 150 de fantani au secat, iar in celelalte abia se mai vede luciul.

"Fantana este a unui cetatean de aici, care el si-a tras apa, acasa si daca scade, ne inchide fantana. Apa de baut noi nu avem", spune un satean.

Iar bataia pe apa este mai ceva ca in desert.Ca sa poti prinde, trebuie sa nu dormi noaptea, marturisesc localnicii.

"Ma duc noaptea. Iau butoaiele in caruta, unde ajung. La fantana asta gasesc un bidon, mai iau de la cealalta, unul, daca gasesc, daca nu gasesc, ma duc acasa tot cum am venit".

Situatia nu e mai buna nici in Neamt, unde seceta a distrus sute de hectare de culturi si i-a lasat pe oameni pe uscat. Si arborii din rezervatia naturala Tampa, din Brasov, se usuca vazand cu ochii, iar vestile nu sunt deloc imbucuratoare. Meteorologii avertizeaza ca temperaturile vor continua sa fie ridicare, iar ploile vor cadea, dar in cantitati nesemnificative.

Elevii care sustin pentru a treia oara BAC-ul vor plati o taxa... Hotii din bancomate din Iasi, cu un pas inaintea politistilor: Au patentat o noua metoda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x