Antena Căutare

Seful Chirurgiei Toracice de la Spitalul Universitar: In vechea lege se fura, in noua lege se va fura

Florin Chirciulescu, seful departamentului de Chirurgie Toracica de la Spitalul Universitar, a explicat joi seara in emisiunea "La Ordinea Zilei" diferentele dintre actuala lege a Sanatatii si noul proiect de lege supus spre dezbatere in aceste zile.

ACTUALA LEGE

Intrebarile chirurgului in legatura cu legea 95 se refera la banii necunoscuti si "gaurile negre" din sistem, acesta concluzionand ca in actuala forma se fura bani.

"Avem un cetatean care cotizeaza cu 10,5 la suta din salariu la CNAS. Ministerul de Finante colecteaza banii si ii trasmite mai departe spitalelor, numai ca o parte, nu stim cat, se duc la Bugetul Consolidat. Mai departe, la spitale, o parte din bani merge pe medicamente si pe alti bani care iti tin medicii si asistentele in spital, un fel de spaga. Alti bani, "banii necunoscuti", merg pe comisioane si alte achizitii, a explicat Florin Chirciulescu.

NOUL PROIECT DE LEGE

Avem acelasi cetatean, banii sunt in continuare ridicati de Ministerul de Finante. Atunci banii ajungea direct la pacient. De ce inainte a existat aceasta cerere expresa ca banul sa ajunga direct la pacient si acum nu va mai ajunge. Oare ce parte din bani vor lua partea Bugetului Consolidat. Acesti asiguratori, eu ma intreb, exista o concurenta intre ei?! Exista niste prevederi, dar legea propusa nu ma face suficient sa cred ca exista o concurenta. Nu ma pricep la alta modalitate prin care sa functioneze in mod real o societate capitalista.

Foto: Captura Antena3

VIDEO! 5000 de oameni au iesit in strada la Mures, pro Arafat si SMURD... Florin Chirculescu, seful Chirurgiei Toracice de la Universitar: Mi-e frica de cartel in Sanatate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x