Antena Căutare

Imagini spectaculoase de la Parada de Ziua Marinei! Mii de turişti au venit să admire navele din Constanţa

Mii de turiști și localnici sunt așteptați la festivitățile care vor fi organizate, sâmbătă, la Constanța, de Ziua Marinei Române.

Imagini spectaculoase de la Parada de Ziua Marinei! Mii de turişti au venit să admire navele din Constanţa
| constanteanul.com

Astăzi este o zi importantă pentru români. Pe lângă marea sărbătoare Adormirea Maicii Domnului, este celebrată şi Ziua Marinei Române. La Constanţa a început deja parada marinarilor militari, unde sunt aşteptaţi mii de turişti şi localnici.

Festivitivităţile din Constanţa au început în această dimineaţă, de la ora 10:00 şi vor avea loc pe faleza din fața Comandamentului Flotei.

Într-un comunicat remis AGERPRES de Statul Major al Forțelor Navale Române, se arată că "în vederea desfășurării în bune condiții a exercițiilor demonstrative prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române", utilizarea dronelor în spațiul aerian și naval de desfășurare a exercițiilor va fi interzisă sâmbătă, 15 august, în intervalul orar 9,00-13,30.

Tot sâmbătă, în portul turistic Tomis, vor fi organizate jocuri marinărești, iar seara, după ceremonialul de coborâre a geacului și Marelui Pavoaz, va avea loc retragerea cu torțe, pe itinerariul Farul Genovez — Piața Ovidiu — Prefectura Constanța.

De Ziua Marinei, peste 500 de polițiști ai structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, cei care gestionează domeniul armelor și substanțelor periculoase vor fi prezenți în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent. Mobilizați sunt și jandarmii, circa 150 dintre ei provenind de la Gruparea Mobilă "Tomis".

Pentru fluidizarea traficului pietonal, autoritățile vor interzice circulația autovehiculelor, sâmbătă, între orele 7,00 — 15,00, pe următoarele tronsoane: bd.Regina Elisabeta, între intersecția cu str.Termele Romane și str. Remus Opreanu; str. Remus Opreanu, între intersecția cu bd. Regina Elisabeta și str. Marinei; str. Marinei, începând cu intersecția acesteia cu str. Remus Opreanu și până în dreptul Hotelului Palace.

Cetățenii își vor putea parca autoturismele în două spații de parcare adiacente portului maritim, cuprinse între poarta 1 și poarta 1 bis (Restaurant Vraja Mării) — aproximativ 700 de autoturisme, în parcarea cuprinsă între str. Termele Romane și gardul împrejmuitor al incintei portului maritim — circa 120 de locuri, în spațiile de parcare din zona Judecătoriei Constanța (250 autoturisme) și de pe str. Traian, pe tronsonul cuprins între Judecătorie și indicatorul de acces interzis în piața Ovidiu (150 autoturisme), precum și pe prima bandă (sensul de la Poarta 2 spre Poarta 1) a străzii Termele Romane — aproximativ 300 de autoturisme.

Avertizare meteo! Sudul țării, din nou sub Cod Portocaliu de caniculă, începând de duminică... Marina Militară Română împlinește 155 de ani! Ziua Marinei, sărbătorită cu mare fast la malul mării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x